08:51 Haaksbergen - aangepast om 08:51

Politieberichten Haaksbergen week 16/17

Vrijdag 21 april 2023
Kreeg de politie omstreeks 18.30 uur meerdere meldingen van een man in een rolstoel, die aan de Spoorstraat aan het vloeken en schelden was. Ook zou hij klanten in winkels lastigvallen en personeel aan het uitschelden zijn. Bleek te gaan om een 64 jarige inwoner van Haaksbergen, die bekend is bij de politie met verward gedrag. De 64 jarige man werd door de politie in zijn rolstoel naar huis gebracht en kreeg het advies om zich rustig te houden.

Werd er melding gedaan door een medewerker van een camperdealer uit Haaksbergen, dat de Nederlandse kentekenplaten van een verhuurde camper eraf waren gehaald en vervangen waren door Duitse kentekenplaten. Dit had een getuige gezien in Brabant. Na telefonisch contact met de huurder kwam deze tot de ontdekking dat de camper was gestolen.  Door de politie werd een aangifte opgenomen en later op de avond werd de camper aangetroffen op een camping in Brabant. Door een bergingsbedrijf werd de camper van deze camping gehaald om teruggebracht te worden naar de camperdealer uit Haaksbergen.

Zaterdag 22 april  2023
Werd de politie omstreeks 20.00 uur gestuurd naar een supermarkt, aan de Jonkheer von Heijdenstraat. Aldaar waren twee winkeldieven van 12 en 16 jaar aangehouden. Bleek dat de beide jongens eerder op de dag twee blikjes RedBull hadden gestolen en in de avonduren was men door winkelpersoneel aangehouden voor het stelen van een rolletje Mentos. De filiaalmanager wilde in verband met de leeftijd van de jongens geen aangifte doen. Beide jongens kregen wel een winkelverbod van een jaar. Door de politie werden zij naar huis gebracht voor een reprimande-gesprek. Ook werd door de politie een zorgmelding opgemaakt voor Veilig Thuis Twente.

Werd de politie omstreeks 14.30 uur naar de DS. Van Kriekenstraat gestuurd, alwaar een vechtpartij tussen twee personen gaande zou zijn. Aangezien er sprake was van gering letsel en er geen aangifte werd gedaan. Heeft de politie een bemiddelend gesprek gevoerd met beide partijen.

Zondag 23 april 2023
De afgelopen weken hebben we in Twente te maken gehad met meerdere “waterlekkage” dan wel “we komen u water controleren” babbeltrucs. Helaas hebben de nodige onderzoeken nog niet tot een/de dader(s) geleid.  De politie wil u waarschuwen voor dit soort oplichters.

Overeenkomsten babbeltrucs:

  • Veelal in seniorcomplexen, zonder camerabeveiliging.
  • Alleenstaande vrouwen op leeftijd (75+)
  • Bewoner worden verzocht in de badkamer te gaan staan met kraan aan en deur dicht.
  • Dader Zuid-Europese man(nen) met oranje hesje. Rond de 170 a 180cm lang.
  • De actieve babbeltruc dagen zijn in de weekenden. (vr t/m ma)

Maandag 24 april 2023
Werd er aangifte gedaan van winkeldiefstal aan de Ferdinand Bolstraat. Een jongeman had één fles sterke drank afgerekend. Een klant vroeg aan een medewerker van de winkel hoeveel flessen drank de jongeman eigenlijk had afgerekend. Want hij had buiten gezien, dat de jongeman een fles drank uit zijn broek had gehaald. De voorraad werd gecheckt en er bleek één fles weggenomen te zijn. Van de diefstal zijn camerabeelden en de politie zal een nader onderzoek instellen.

Dinsdag 25 april 2023
Kreeg de politie omstreeks 12.30 uur het verzoek om te gaan naar de Oldenkotsedijk. Daar zou volgens een melder een zieke pony in de wei staan. Ter plaatse trof de politie een Shetlander aan, die rustig aan het gras eten was. Deze zag er op het eerste oog niet ziek uit.  De eigenaar verklaarde dat de Shetlander al ruim 35 jaar oud was. Elke 6 a 8 weken kwam de hoefsmid langs. En daarnaast krijgt de Shetlander speciale voeding en wordt hij dagelijks omstreeks 15.00 uur uit de wei gehaald. Men gaf aan erg aan de Shetlander gehecht te zijn. Wanneer de Shetlander pijn zou krijgen, dan zou men deze zou laten inslapen. Maar dat was nu nog niet aan de orde. Voor de zekerheid werd wel de dierenpolitie in kennis gesteld om ook nog even een blik te werpen.

Woensdag 26 april 2023
Melding om 01.15 uur van geluidsoverlast aan de Dr.Scheapmanstraat. Een bewoner zou agressief aan het schreeuwen zijn. De politie hoorde vanuit de woning iemand hard praten/schreeuwen met iemand anders. Bij aanbellen deed de bewoner open en gaf aan dat hij aan het gamen was en dat hij het rustig zou houden. De politie heeft hem gewaarschuwd om het rustig te houden en dat er anders een bon zou volgen voor geluidsoverlast.

Donderdag 27 april 2023
Werd de politie omstreeks 10.00 uur gestuurd naar een woning aan de Els. Een bewoner had daar gevochten met een bekende van hem. Deze bekende was in de nachtelijke uren op bezoek gekomen en was daar om 07.00 uur in de ochtend nog. Zij wilde niet slapen, haar telefoon was kapot en tevens wilde zij de elektrische fiets meenemen van de bewoner. Uiteindelijk heeft zij de telefoon van de bewoner toegeëigend en wilde er vandoor gaan op de elektrische fiets, waarbij er een soort van vechtpartij is ontstaan tussen beiden. Volgens de bewoner stelde dit niet zoveel voor en was het meer wat duw en trek werk. Door de politie is een aangifte opgenomen en zal er een nader onderzoek worden ingesteld.

Bron:Politie Haaksbergen