16:16 Haaksbergen - aangepast om 16:04

Politieberichten Haaksbergen week 17/18

Vrijdag 29 april 2022
Om 14.30 uur werd door een vrouw twee iPhones gestolen uit een kledingwinkel aan de Molenstraat. Later werd bekend dat deze vrouw vermoedelijk ook elders in Nederland een soortgelijke diefstal had pleegt.
Signalement:
– Blanke vrouw;
– Fors postuur;
– Donker halflang haar;
– Crèmekleurig truitje met goudkleurige opdruk;
– zwarte jas;
– Zwarte broek.

Om 15.00 uur viel een 55 jarige vrouw achterover op de Veldmaterstraat. Zij raakte daarbij gewond. Het personeel van de gewaarschuwde ambulance vond het verstandiger dat ze eerst in het ziekenhuis nader onderzocht werd.

Zaterdag 30 april 2022
Aan de Parallelweg te Haaksbergen was die dag een open dag van de Brandweer Haaksbergen ter gelegenheid van het 300 jaar bestaan.

Omstreeks 21.30 uur kwam er een melding dat een persoon alle ramen van een woning van de Gentiaan had ingeslagen. Rijdend naar deze melding gaf een getuige door dat er mogelijk iemand met een vuurwapen liep. Daarop werd door de politie eerst de zware vesten aangetrokken voor hun eigen veiligheid. Ter plaatse liepen er twee mannen op straat. De een werd herkend als de verwarde persoon die de vernielingen had gepleegd. De tweede man liep met een groot vleesmes op straat. Beide personen werden onder controle gebracht. De politie trof geen vuurwapen aan. Een buurtbewoner gaf aan dat de bewoner waarvan alle ruiten waren ingeslagen mogelijk met een vuurwapen liep. Ook deze man, die nog in zijn woning was werd naar buiten gepraat. Even later bleek dat het “vuurwapen” een mobile telefoon was. De nodige aangiftes zijn opgenomen. De verwarde man is bij Mediant opgenomen.

Om 23.30 uur werd er bemiddeld in een conflict op een chaletpark in Buurse. Een bewoner van het park zou met een jerrycan met benzine over het park lopen. Het conflict betrof overlast, die de  man in het verleden had veroorzaakt.

Tussen 22.00 uur en 23.50 uur vier meldingen van geluidsoverlast door feestjes op vier verschillende lokaties in Haaksbergen.

Om 23.50 uur werd er een man aangetroffen op de Weerninksweg die zwaar onder invloed van GHB was. De man was geheel van de wereld. Hij is door een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede en ter bescherming onder begeleiding van de politie.

Zondag 1 mei 2022
De overlastmeldingen van feestjes na 24.00 uur bleven binnen komen. Nu van weer andere locaties.

Nabij de rotonde Westsingel/Goorsestraat was een man tijdens het fietsen onwel geworden. Een gevalletje ziekte van Grolsch. Ook deze meneer is door het personeel van de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Om 03.18 uur kwam er een melding binnen dat een taxichauffeur op- de Meijersgaardenweg door een klant was mishandeld. Bleek dat  er een onenigheid in de taxi was ontstaan, omdat een passagiere met de voeten op de achterbank was gaan liggen. Toen de chauffeur daar wat van zei, kreeg hij van de mannelijke klant een klap op zijn gezicht. De chauffeur heeft toen de man uit de taxi gezet. De vrouw sprong uit de rijdende taxi en raakte gewond. De mannelijke klant was lopend naar huis gegaan om onder invloed van drank met zijn auto terug te komen. Van de chauffeur werd een aangifte opgenomen. De man die had geslagen werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor mishandeling en het besturen van een auto onder invloed van alcohol.

De vrouw die uit de auto was gesprongen deed op 3 mei 2022 aangifte bij de politie van onrechtmatige vrijheidsbeneming. Volgens haar was de taxichauffeur agressief geweest en wilde hij niet stoppen op aandringen van hun. En nadat haar partner uit de taxi was gesprongen, reed de taxichauffeur gewoon door en kreeg zij geen kans om ook uit de taxi te stappen. Waarop zij op een bepaald moment uit angst maar besloot om ook uit de taxi te springen. Hierbij liep zij letsel op waarvoor zij is behandeld in het MST te Enschede.

Om 16.00 uur wederom een melding van het eerder genoemde chaletpark ‘t Markslag. De betreffende man was ondanks een ontzegging voor de toegang van het park het park opgelopen. Bleek dat het een en ander nog door de rechter moet worden behandeld. Geen inzet door de politie.

Om 18.30 uur was er een onwel wording van een Belgische man nabij de Watermolen. Na behandeling door het personeel van de ambulance mocht de man gewoon weer verder.

Maandag 2 mei 2022
Om 10.00 uur. Melding vanuit de buurt dat een bewoner van een woning aan de Banckertstraat al een geruime tijd niet was gezien. Ter plaatse en na contact met familie bleek dat de man opgenomen was in het ziekenhuis.

Weer een melding van diefstal fiets. Ditmaal aan de Scholtenhagenweg en een kinderfiets van het merk Cortina.

Dinsdag 3 mei 2022
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een fietszadel bij het busstation aan de Zeedijk

Woensdag 4 mei 2022
Kreeg de politie het verzoek om te gaan naar de Dopperstraat te Haaksbergen. Daar zou iemand in geparkeerde auto’s en busjes kijken. Persoon zou zijn weggerend in onbekende richting via de bosjes. Ter plaatse werd door de politie niemand meer aangetroffen.

Op verzoek van het hennepteam van de politie heeft er een instap in een woning plaatsgevonden aan de Rossinistraat. In de woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen.

Donderdag 5 mei 2022
Werd een echtpaar benaderd door iemand die zich voordeed als hun dochter, die zogenaamd haar telefoon was kwijt geraakt. En een tijdelijk ander nummer had. Een dag werd er ‘gezellig’ heen en weer geappt. Er werd nog geprobeerd te bellen met de dochter, maar men kreeg app-antwoorden als: “ ik ben even van alles aan het uitzoeken, ik bel je straks”.  Toen de “dochter” zei dat ze een betaling moest doen, maar niet te kunnen internet bankieren omdat alles geblokkeerd was. En op de vraag of de ouders even konden voorschieten door te betalen, heeft men een bedrag van bijna 2600 euro overgemaakt. Later bleek dat het niet hun dochter was en men opgelicht was. Een aangifte werd opgenomen.

Bron: Politie Haaksbergen