09:01 Haaksbergen - aangepast om 09:01

Politieberichten Haaksbergen week 17/18

Vrijdag 28 april 2023
Kreeg de politie om 01.09 uur de melding dat op de Dr Prinsstraat een verwarde man met een ijzeren staaf zou lopen. De man zou mogelijk onder invloed van drugs zijn. Ook had hij gezegd dat zijn skateboard was gestolen en kwam hij over op de melder of hij iemand wilde slaan met deze ijzeren staaf. De politie zag bij een woning aan de Eibergsestraat een persoon staan welke zichtbaar onder invloed was. Hij probeerde met een sleutel de voordeur open te maken. Toen de politie uitstapte ging de persoon met een ijzeren staaf net de woning in. Op aanbellen door de politie werd echter niet meer open gedaan, waarop de politie met vervolg is gegaan.

Controleerde de politie omstreeks 10.30 uur op de Molenstraat de bestuurster van een personenauto.  De 36 jarige automobiliste onderging een drugstest en deze bleek positief te zijn op cocaïne en amfetamine. Aan de politiepost te Haaksbergen werd een bloedproef afgenomen. Als de uitslag bekend is, zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Zaterdag 29 april  2023
Kreeg de politie om 13.16 uur de melding dat op de Broekdijk een vrouw onwel op straat zou liggen en niet aanspreekbaar was.  Toen de politie ter plaatse was, lag de vrouw al in de ambulance en is zij ter controle overgebracht naar het MST Enschede.

Melding om 15.39 uur dat men zich op de Alsteedseweg zorgen maakte om een hond die al een uur in een auto in de zon zat. De hond had zat in de achterbak en had het gaas boven de achterbank al kapot gevreten en is vervolgens op de bijrijdersstoel gaan zitten. Omstanders gaven aan dat de hond omviel en naar lucht zou happen. Ter plaatse hadden deze omstanders al een autoruitje ingeslagen. Toen de politie arriveerde zat de hond er inmiddels weer vrolijk bij en had al wat water gekregen. Uiteindelijk kwam het baasje zich melden, betrof een 34 jarige Duitser uit Notuln. Hij gaf aan het totaal onderschat te hebben en begreep dat het autoruitje was ingeslagen. Door de politie werd geconstateerd dat het een terechte situatie was om het autoruitje in te slaan. Gezien het feit dat het een zwarte auto was die in de volle zon stond, waardoor het zeer warm was geworden in de auto. Ondanks het feit dat het bijrijdersraam op een kier stond.

Zondag 30 april 2023
Reed de politie in de nachtelijke uren in het centrum van Haaksbergen. Daarbij trok een automobiliste de aandacht van hun door hard optrekken, hoge constante snelheid en het remgedrag. De bestuurster reed vervolgens vanuit het centrum over de Goorsestraat met een snelheid van boven de 80 km/u. Na correctie boordmeter van de politieauto en de wettelijke correctie was er uiteindelijk sprake van 74 km/u. Een overschrijding van 24 km/u op de Goorseweg waar de maximale snelheid van 50 km/u geldt.  De 24 jarige automobiliste uit Haaksbergen kreeg hier een bekeuring voor.

Melding autobrand in een schuur aan de Kievitstraat.  Toen de politie ter plaatse kwam, was de brandweer al aanwezig en was de brand al geblust. Na overleg met de brandweer bleek dat er verder geen assistentie nodig was m.b.t. afzetting of verkeer door de politie. De schuur bleek niet direct verbonden te zijn met de woning en er was  geen directe schade.  De buren waren echter op vakantie, hun schuur was wel verbonden aan de betreffende schuur.
De eigenaar van de auto gaf aan dat ze hun oldtimer, een Fiat voor het eerst dit jaar voor een ritje widen meenemen. Bij het starten was er direct grote rookontwikkeling te zien vanuit de motorkap. Men heeft nog geprobeerd te blussen met een poederblusser, toen dit niet het gewenste resultaat opleverde hebben ze de auto de garage ingerold en de deuren gesloten. Door de brandweer werd de Stichting Salvage opgeroepen om eerste hulp te verlenen aan de gedupeerden van de brandschade.  Inzet van de politie was verder niet nodig.

Maandag 1 mei 2023
Kreeg de politie het verzoek om naar de Van Galenstraat te gaan. Een bewoner die aan het revalideren is, was tijdens een oefening gevallen en kon niet meer zelfstandig overeind komen. Door de politie werd tilassistentie verleend.

Dinsdag 2 mei 2023
Werd er door de politie een aangifte opgenomen van poging oplichting / computervredebreuk.
Een 66 inwoner van Haaksbergen was via een SMS benaderd door zogenaamd iemand van de Rabobank. De 66 jarige man heeft teruggebeld en op zijn computer werd het programma Anydesk geïnstalleerd. (Met dit programma wordt de inhoud van je beeldscherm gedeeld met iemand anders en deze persoon kan zien wat je doet.) Er werd geen geld afgeschreven van de 66 jarige man, aangezien die er op tijd achter kwam dat één en ander niet goed zat.

Woensdag 3 mei 2023
Kreeg de politie omstreeks 16.30 uur de melding dat aan de Markt er een persoon op het terras zat, die vervelend was richting klanten en seksueel getinte opmerkingen maakte. Toen hem (opnieuw) was medegedeeld dat zijn gedrag niet geaccepteerd werd, moest hij zijn wijntje nog betalen. Echter had hij onvoldoende geld op zijn rekening staan.
Het bleek te gaan om een 58 jarige inwoner uit Haaksbergen. Deze gaf aan de rekening te willen betalen, maar onder bewind te staan en hij zou de volgende dag alsnog gaan regelen dat de rekening betaald werd. Met betrekking tot de seksuele opmerkingen die hij maakte, gaf de man aan dat in de huidige tijd niks meer mocht. Hij vond het zelf wel normaal. De man kreeg een lokaalverbod uitgereikt voor de horecagelegenheid aan de Markt.

Donderdag 4 mei 2023
Werd er omstreeks 18.00 uur door de crisisdienst van Mediant om assistentie van de politie gevraagd. Een 59 jarige inwoonster uit Haaksbergen moest in het kader van een crisismaatregel worden opgenomen. Zij was echter niet meewerkend, liep weg en bood weerstand. Politieagenten hebben vervolgens ondersteuning verleend aan het ambulancepersoneel bij het optillen van de 59 jarige vrouw, waarna de vrouw alsnog vervoerd kon worden in een ambulance naar een locatie voor geestelijke gezondheidszorg.

Bron: Politie Haaksbergen