13 mei - 17:39 Haaksbergen - aangepast om 17:39

Politieberichten Haaksbergen week 18/19

Vrijdag 5 mei 2023
Kreeg de politie omstreeks 22.30 uur de melding dat er op de Markt in Haaksbergen bij de kermis een steekpartij was. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Aldaar bleek er een vechtpartij met meerdere personen plaatsgevonden te hebben. Daarbij was er over en weer geslagen en gegooid met een steen die iemand op zijn hoofd trof. Er bleek niemand gestoken te zijn met een mes.  Eén persoon is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. En door verschillende personen werd er aangifte gedaan van mishandeling. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen of camerabeelden.

Zaterdag 6 mei 2023
Melding om 10.30 uur dat een fietser was gevallen op de Kalkdijk. Ter plaatse stond er een groepje wielrenners,  waarvan een 70 jarige wielrenner onderuit was gegaan. Met onbekend gebleven letsel is deze met de ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Vond er om 19.00 uur een snelheidscontrole plaats op de N18 te Haaksbergen. Daarbij werd het rijbewijs ingevorderd van een 22 jarige bestuurder uit Neede die na correctie 158 km/u reed.

Kreeg de politie de melding van een man in een rolstoel die kinderen zou lastig vallen op de Markt in Haaksbergen. Ter plaatse kwam de politie met de beveiliging van de kermis in gesprek, die de man in de rolstoel naast zich hadden staan. De beveiliging gaf aan dat de man in de rolstoel seksueel getinte opmerkingen had gemaakte tegen jonge meiden. Bleek te gaan om een 64 jarige inwoner van Haaksbergen met verward gedrag.  In opdracht van de politie moest de 64 jarige man de Markt verlaten en werkte hier aan mee. Door de politie is melding gedaan bij de wijk GGD’er van de gemeente Haaksbergen.

Zondag 7 mei 2023
Kreeg de politie om 10.15 uur de melding dat op ’t Meuke iemand was aangesproken door een vrouw die verward overkwam. Ze was op zoek naar de tandarts en op de afsprakenkaart was te zien dat de afspraak op een dinsdag is. Dit werd uitgelegd aan de vrouw maar hierna sprak zij weer iemand anders aan met dezelfde vraag. De politie kreeg een foto van de verwarde vrouw en heeft naar haar gezocht in het centrum van Haaksbergen. Zij werd niet aangetroffen en in de loop van de dag kwamen er ook geen meldingen meer over deze vrouw.

Maandag 8 mei 2023
Kreeg de politie de melding dat er een hond begraven zou liggen in het weiland dat behoort tot een bewoner van de Oude Enschedeseweg. Men had op 5 mei gezien dat er gegraven was in hun weiland. Men had de kuil opengemaakt en troffen een overleden Golden Retriever aan. Melder vroeg aan de politie of zij de Golden Retriever konden opgraven om de chip uit te lezen om zo de eigenaar te achterhalen. Aan hem werd medegedeeld dat het niet de bedoeling is om een hond daar te begraven, maar dat de politie geen verder onderzoek gaat doen.

Melding om 13.47 uur dat op de Geurtsweg een bestelbus in de sloot was gereden. Bleek dat de 22 jarige bestuurster uit Enschede kramp in haar voet kreeg. Hierdoor raakte zijn van de weg en reed in de sloot tegen een boom.
De ambulance kwam ter plaatse. De 22 jarige bestuurster hoefde niet ter controle mee naar het MST te Enschede, maar ging wel samen met een collega naar de huisartsenpost.

Kwam de politie op de J.A. Middelhuisstraat een scooter tegemoet rijden waarvan de bestuurder geen helm droeg. Bleek dat scooter voorzien was van een gele kentekenplaat. De 22 jarige bestuurder uit Haaksbergen die geen helm droeg, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon zich ook niet legitimeren. De nodige bekeuringen werden uitgedeeld.

Dinsdag 9 mei 2023
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een elektrische fiets bij een supermarkt aan de Spoorstraat. Van de diefstal zijn camerabeelden en door de politie zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Woensdag 10 mei 2023
Werd er aangifte gedaan van een doorrijding. Een 29 jarige man uit Enschede had zijn auto in de ochtenduren onbeschadigd geparkeerd aan de Marijkestraat. Omstreeks 17.30 uur zag hij dat zijn auto lakschade had aan de  portieren en een behoorlijke indeuking achter de wielkast. Door de politie is een aangifte opgenomen en is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden.

Donderdag 11 mei 2023
Zag de politie in de nachtelijke uren een auto rijden over de Eibergsestraat zonder geldige APK en geen verzekering. De 42 jarige bestuurder uit Haaksbergen testte positief op cannabis. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Goor voor een bloedafname. Indien de bloeduitslag bekend is zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Bron: Politie Haaksbergen