13:58 Haaksbergen - aangepast om 13:58

Politieberichten Haaksbergen week 18/19

Vrijdag 6 mei 2022
Een 36 jarige man uit Enschede was bij een bedrijf aan de Kalanderijstraat met zijn linkerarm in een haspel vast komen te zitten en was daarbij tweemaal in rondte gedraaid. Bij de derde keer werd hij opgevangen door de andere medewerkers. De 36 jarige heeft daarbij letsel aan zijn hoofd en zijn schouder opgelopen en is ter controle overgebracht naar het MST te Enschede.

Zaterdag 7 mei 2022
Melding om 11.24 uur dat twee personen worden bedreigd door een aantal knapen aan de Jan Steenstraat. Ook zou er al over en weer geslagen zijn.  Door de politie werden zes jongeren aangetroffen in de tuin die rustig in gesprek waren. Van geweld was geen sprake en mag gaf aan om het uit te willen praten om escalatie te voorkomen

Tijdens de surveillance zag de politie om 21.10 uur op de Noordsingel een automobilist rijden met gemiddeld 85km/uur, waar 50km/u is toegestaan. Deze werd gevolgd tot Sint Isidorushoeve waar de bestuurder stopte bij een tankstation. De 34 jarige bestuurder uit Haaksbergen werd aangesproken en een politieagent rook een overduidelijke alcohollucht en tevens was de bestuurder nog eens onvast te been. Een blaastest werd afgenomen en deze testte positief op het gebruik van alcohol. Aan het politiebureau blies de 34 jarige bestuurder 365 ug/l. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Zondag 8 mei 2022
Om 00.28 uur melding dat een groep personen aan de Boorne lastig gevallen werd door een stel Polen, die zouden willen vechten. Door de politie werden twee Poolse mannen aangetroffen, die behoorlijk beschonken waren. De groep personen gaf aan met rust gelaten te worden. Identiteit van de twee Poolse mannen werd vastgesteld en zij werden door de politie begeleid naar hun woning in Haaksbergen.

Om 01.35 uur kreeg de politie het verzoek om te gaan naar het busstation aan de Zeedijk. Aldaar zou een Duitse man staan die aangaf dat hij was overvallen. Bij het busstation stond een 20 jarige Duitser uit Hemer. Hij vertelde onderweg geweest te zijn naar een techno feest in Amsterdam, daarbij was hij in slaap gevallen in de trein en toen hij wakker werd waren al zijn spullen weg. De 20 jarige had een joint en iets van paddo’s bij zich. Hier werd afstand van gedaan en door de politie vernietigd. De 20 jarige kreeg wat te drinken van de politie en afgezet bij het NS station in Enschede, zodat hij met de eerste trein terug kon naar Duitsland.

Om 14.03 uur deed een onopvallende videosurveillanceauto van de politie een combi-uitloop meting op een motorrijder welke over de Hengelosetraat reed. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/h. De uitslag van meting betrof 135 km/u. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd van de 20 jarige motorrijder uit Hengelo en een proces-verbaal voor de te hoge snelheid zal worden opgemaakt.

Melding om 18.12 uur van iemand die onwel was geworden aan de Hengelosestraat. Ter plaatse bleek dat een 64 jarige man uit Haaksbergen met zijn vrouw op een overvol terras zat waar een live optreden was. De 64 jarige kon plotseling zijn linkerbeen niet meer bewegen en had krachtverlies in zijn linkerarm en hand. De ter plaatse gekomen ambulance heeft de 64 jarige onder begeleiding van zijn vrouw naar het MST in Enschede gebracht.

Maandag 9 mei 2022
Een 76 jarige vrouw uit Enschede was samen met haar man aan het fietsen. Om 15.20 uur op de Hegeveldweg kwam ze door onduidelijke reden aan het slingeren en kwamen beiden ten val. Mevrouw was even buiten kennis en bloedde. Maar wel goed aanspreekbaar. Ter controle is zij met de ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Melding binnen gekomen bij de politie van overlast van jeugd bij een fietsenstalling ter hoogte van het tankstation aan de Hengelosestraat. Elke dag om half negen in de avond  zou het er een samenkomen zijn van jeugd welke volgens melder dealen en veel herrie maken. Ook zou het een komen en gaan zijn van scooters en men zou daarbij te hard rijden over het trottoir. Ook werden er in de nachtelijke uren fietsen op het dak van de fietsenstalling gegooid. De afspraak werd gemaakt dat de melder zou bellen bij overlast. Tevens gaat de politie samen met de handhaving van de gemeente daar extra toezicht houden.

Dinsdag 10 mei 2022
Werd er aangifte gedaan van diefstal van twee reclameborden met de tekst ‘Stop armoede Nederland’. Deze zaten met een magneet vast aan een auto die geparkeerd stond aan de Van Brakelstraat.

Woensdag 11 mei 2022
Om 00.30 uur zag de politie twee geparkeerde voertuigen op de parkeerplaats van het bos Het Lankheet, aan de Oliemolenweg. In één van de voertuigen zaten twee personen die lachgas aan het gebruiken was. Beide personen kregen het dringende advies om niet te gaan rijden. Om 04.00 uur constateerde de politie dat beide voertuigen er nog stonden.

Melding om 03.24 uur dat een verwarde man op straat zou lopen , kruising Eibergsestraat en Lansinkstraat.  Volgens de melder schreeuwde de man de hele buurt wakker en was hij mogelijk onder invloed. Er zouden nog twee personen bij staan, maar die kregen de man niet rustig. Ter plaatse op de hoek Eibergsestraat / Sonderenstraat werd een bekend drietal aangetroffen door de politie. Stonden daar te chillen en een sigaret te roken. Gaven aan dat ze net wel in het bushokje aan het ouwehoeren en schreeuwen waren geweest. De politie verzocht hen om het verder rustig te houden.

Een 77 jarige fietsster uit Haaksbergen zag om 18.10 uur op de Geukerdijk te laat dat haar man remde met zijn scootmobiel. De 77 jarige kwam ten val, liep letsel op en werd met een ambulance ter controle vervoerd naar het MST te Enschede.

Woninginbraak rijtjeswoning Jacob van Ruysdaelstraat via niet afgesloten achterdeur. Gepleegd op 11 mei 2022 tussen 12.30 uur en 15.00 uur. Meerdere goederen werden uit de woning weggenomen.

Vond er een bedreiging plaats aan de Spanbeddestraat. Een 41 jarige bewoner van de Spanbeddestraat deed aangifte tegen zijn overbuurman nadat hij bedreigd was met een priem. Dit na een eerdere woordenwisseling.

Donderdag 12 mei 2022
Zag een politieagente tijdens fietssurveillance op de Veldmaterstraat een dame op de grond liggen naast haar omgevallen rollator. Mevrouw reageerde slecht op aanspreken. Omstanders wisten te vertellen dat het om een 55 jarige uit Haaksbergen ging. Zij werd in de ambulance bekeken en hierna overgedragen aan haar begeleiding.

Bron: Politie Haaksbergen