21:02 Haaksbergen - aangepast om 21:02

Politieberichten Haaksbergen week 19/20

Vrijdag 13 mei 2022
Zou om 19.27 uur aan de Spoorstraat een persoon een verkeersbord wegnemen. Ter plaatse werd een persoon aangetroffen, die de vos bleek te zijn in het spel vossenjacht voor kinderen.

Melding van geluidsoverlast om 22.27 uur aan de Enschedesestraat. Bleek dat er en feestje gaande was met live muziek. Politie heeft hun medegedeeld dat er klachten kwamen en verzocht om de muziek wat zachter te zetten. Om 23. 43 uur kwam er opnieuw melding van geluidsoverlast. De muziek werd op last van de politie toen gelijk uitgezet. Daarna kwamen er geen klachten meer binnen bij de politie.

Zaterdag 14 mei 2022
Reed een 35 jarige bestuurder uit Enschede om 00.49 uur over de N18 komende vanuit Eibergen en in de richting van Haaksbergen. Ter hoogte van htmp 251,1 kwam er van links een ree de weg oversteken en deze kwam in aanrijding met de personenauto. De voorzijde werd daarbij geheel ontzet en beide airbags zijn uitgegaan. De auto moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft nog uitgekeken naar de ree, maar deze werd niet meer aangetroffen.

Zondag 15 mei 2022
Kreeg de politie om 00.33 uur de melding dat een dronken man voor geluidsoverlast zou zorgen op ‘t Kempke. Aldaar zag de politie, dat een man tegen een auto aan het leunen was. Deze was zwaar onder invloed van alcohol. De muziek werd zachter gezet en de man gaf aan te verblijven bij zijn broer aan de Spanbeddestraat. Gezien de staat van dronkenschap werd de 34 jarige Portugees door de politie begeleid naar de woning van zijn broer.

Kreeg de politie meldingen van geluidsoverlast om 00.24 uur aan de Julianstraat en om 02.13 uur aan de Spanbeddestraat.

Werd een 84 jarige dementerende man uit Enschede om 15.24 uur vermist in de omgeving van de Hegebeekweg.  De 84 jarige werd een uur later in goede gezondheid aangetroffen aan de Buurserstraat te Enschede en herenigd met zijn familie.

Maandag 16 mei 2022
Kreeg de politie om 17.45 uur het verzoek te gaan naar de N18 thv hp 245.7 te Haaksbergen. Daar zou een voertuig in brand staan. Ter plaatse waren de brandweer en het bergingsbedrijf al bezig. Bleek geen brand te zijn, maar een defect aan het voertuig. De politie was niet meer nodig en ging gelijk met vervolg in verband met een andere prio 1 melding.

Zou iemand met de step zijn gevallen om 20.05 uur ter hoogte van zwembad De Wilder. De politieauto moest uit Goor komen, aangezien de politieauto voor Haaksbergen bezig was met een andere melding. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de dame op leeftijd reeds door ambulancepersoneel behandeld. Inzet van de politie was niet meer nodig.

Dinsdag 17 mei 2022
Bleek dat aan de Spoorstraat was ingebroken in een woning die gerenoveerd werd.
In de woning is het volgende weggenomen:
* bonen-koffiezetapparaat, zwart, front met 9 knopjes, merk onbekend;
* Doos met koffiebonen, Café Rio Grande, zwarte zak;
* Wat geld voor snacks.
* Panasonic accuboormachine, groen met accu;
* Panasonic decoupeerzaag, groen met accu;
* RockHart bouwradio, zwart;

 Een 71 jarige bewoner van de Veldkers hoorde om 16.26 uur een knal achter zijn tuin op het fietspad. Hij is gaan kijken en zag een hondenpoepbak die uit elkaar was geknald door mogelijk een vuurwerkexplosie. De bak lag op het fietspad naast de Boterbloem. De 71 jarige pakte zijn fiets en zette de achtervolging in op de drie mogelijke daders. Eén van de jongens bleef staan, maar wilde er vervolgens toch weer vandoor. Deze jongen duwde de 71 jarige weg, waardoor hij ongelukkig ten val kwam. Hierdoor liep de 71 jarige lichte verwondingen op aan zijn knie en elleboog en tevens is zijn broek beschadigd. De 71 jarige wil geen aangifte doen, wel wil hij de kosten voor een nieuwe broek verhalen op de mogelijke verdachte. De naam van één van de vermoedelijke daders is bekend geworden en de politie zal een nader onderzoek instellen.

Woensdag 18 mei 2022
Omstreeks 11.30 uur reed op de Jan Steenstraat een onbekend gebleven motorrijder tegen een geparkeerd staande zwarte Mercedes B200 Turbo. De motorrijder heeft ter plaats de onderdelen opgeruimd en is vervolgens doorgereden zonder op enige wijze zijn identiteit bekend te maken. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Een 83 jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede schrok op de Buurserstraat om 16.05 uur zo, dat ze niet meer kon oversteken en viel achterover van de fiets. De 83 jarige was wel aanspreekbaar maar had een flinke hoofdwond. De ambulance kwam ter plaatse en nam mevrouw ter observatie mee naar het MST te Enschede.

Een 74 jarige wielrenner kwam om 15.03 uur op de Kolenbranderweg kort na een pauzestop vanuit stilstand ten val. De 74 jarige werd ter controle met een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Werd rond 10.30 uur een 83 jarige bewoner uit Haaksbergen gebeld op zijn mobiele telefoon door zogenaamd ene Nathalie Janssen van de Rabobank. Ze gaf aan dat er zes hack pogingen waren gedaan op zijn lopende rekening. Volgens deze Nathalie kon dit telefonisch worden opgelost maar kon dit lang duren en werd de 83 jarige verzocht zijn telefoon aan te laten staan zodat ze contact bleven houden. Gaande het gesprek, na ongeveer een uur, gaf deze Nathalie aan dat er weer twee hackpogingen binnen kwamen die ze er vervolgens uit kon halen. Nathalie bleef de 83 jarige aan de lijn houden en ze hebben de hele middag continue contact gehad. Tegen 15.30 zei deze Nathalie dat er een collega van de bank aan de deur zou komen bij de 83 jarige en die zou de zaak verder oplossen. De 83 jarige kreeg een code en de man die aan de deur kwam zou deze code mondeling bevestigen. Twintig minuten later ging de bel en stond er een jonge man ( 30 jaar) aan de deur.  De man was van Nederlandse komaf en droeg een spijkerbroek, donker t-shirt met korte mouw.  En gaf hij de vooraf afgesproken code door. Hierop werd de man binnen gelaten. De man ging achter de computer zitten van de 83 jarige. De man had drie telefoons bij zich en had contact met iemand.
De man heeft vervolgens ingelogd op de bankomgeving van de 83jarige en heeft de randomreader geactiveerd waarna de man kon inloggen. Na anderhalf uur is de man weggegaan met de mededeling dat het allemaal niet gelukt was en dat hij het verder bij de Rabobank zou gaan regelen. De man heeft vervolgens de bankpas, de randomreader en de telefoon van de 83 jarige meegenomen. De 83 jarige vertelde zijn verhaal in de loop van de avond aan zijn zoon. En toen bleek dat hij voor duizenden euro’s was opgelicht. Door de politie is een nader onderzoek ingesteld.

Donderdag 19 mei 2022
Werd de politie om 15.34 uur naar de Binnenveldseweg gestuurd, aldaar zou door de storm een boom op de woning gewaaid zijn. Bleek dat een behoorlijke eikenboom op de overgang van de schuur naar de woning lag. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en Salvage in kennis gesteld.

Bron: Politie Haaksbergen