10:09 Haaksbergen - aangepast om 12:04

Politieberichten Haaksbergen week 19/20

Vrijdag 12 mei 2023
Een inwoner van Haaksbergen deed melding dat hij een SRV-wagen bij een erkende dealer had gekocht.
En dat hij verder gebruik maakt van oude rijdende SRV wagens die omgebouwd zijn tot huiskamer. Nu heeft hij het vermoeden dat er met een SRV wagen gereden wordt, waarvan mogelijk geknoeid is met het chassisnummer.  Op basis van het kenteken en chassisnummer zal de politie een nader onderzoek instellen.

Zaterdag 13 mei 2023
Omstreeks 00.20 uur reed de politie door de Spoorstraat, alwaar zij links over de stoep werden ingehaald door een luidruchtig bromfiets. De bestuurder reed via de paaltjes het marktplein op. Deze droeg geen helm en ook zat er geen kentekenplaat op de bromfiets. De bromfiets werd snel weggezet aan de Molenstraat en de bestuurder rende weg. Hierop werd besloten om de bromfiets mee te nemen naar de politiepost voor onderzoek. Op dat moment kwam de 21 jarige eigenaar van de bromfiets uit Haaksbergen ter plaatse . Hij ontkende de bestuurder geweest te zijn. De politie had onvoldoende bewijs dat hij ook de bestuurder was geweest. Wel kreeg hij een bon voor het niet hebben van een kentekenplaat op zijn bromfiets.

Kreeg de politie om 08.30 uur het verzoek om te gaan naar de Richterweg, daar zou bij wegwerkzaamheden een verkeersbord verplaatst zijn waardoor je zo de greppel in fietst. Door de politie werd het verkeersbord weer op de juiste plek gezet.

Werd er om 05.28 uur assistentie van de politie gevraagd door een melder die bij een verwarde vrouw stond op de rotonde aan de Westsingel.  De verwarde vrouw was opgestaan en gelijk weer gevallen. Door de politie werd een 54 jarige vrouw uit Oldenzaal aangetroffen. Zij deed zich voor alsof ze ‘down’ was. Had naar eigen zeggen al 24 uur lang gelopen. Had geen doel en wilde naar de nachtopvang in Enschede, maar die was gesloten volgens haar. De politie gaf haar het advies om dan maar naar de nachtopvang van een andere stad te gaan. Daarop maakte de 54 jarige vrouw een politieagent  uit voor “naarling”, waarop zij haar spullen pakte en liep vervolgens richting het centrum van Haaksbergen. Om 08.18 uur kwam er weer een melding over deze verwarde vrouw, die nu bij het bushokje aan de Richterstraat zat. Nu schreeuwde de 54 jarige vrouw dat zij geen hulp wilde. Dit had zij de politie eerder in de nacht ook al medegedeeld. De politie deelde de melder mede dat zij weinig konden betekenen voor de 54 jarige vrouw uit Oldenzaal die elke vorm van hulpverlening weigert.

Zondag 14 mei 2023
Zag de politie om 00.15 uur een automobilist slingeren over de Goorsestraat. De bestuurder, een 38 jarige Tsjech scoorde positief tijdens de alcoholtest en werd overgebracht naar het politiebureau te Goor. Aldaar blies hij 810 ug/l, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandag 15 mei 2023
Werd om 10.15 uur op de Scholtenhagenweg door het Grensoverschrijdend Politieteam een 29 jarige Duitser aangehouden. Deze bleek internationaal gesignaleerd te staan in verband met een openstaande gevangenisstraf in Duitsland. De 29 jarige Duitser werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. Door de rechtbank zal onderzoek worden gedaan of aan alle voorwaarden is voldaan om de 29 jarige Duitser uit te leveren.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een grijze damesfiets merk Cannondale. Deze werd gestolen aan de Blankenburgerstraat terwijl de eigenaresse even een ijsje aan het halen was. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Dinsdag 16 mei 2023
Werd er melding gedaan, dat afgelopen weekend de picknicktafel bij de recreatievijver aan de kant van de Sonderenstraat was vernield. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Laat in de middag werd er een elektrische fiets Gazelle Orange gestolen bij de Coop aan de Jhr. Van Heijdenstraat. Er zijn beelden van de dader en wijn bezig met het verdere onderzoek. De politie zoekt eventuele getuigen.

Woensdag 17 mei 2023
Molenstraat. In de vroege avonduren zag een getuige hoe een volwassen man een jongen bij de keel greep en hem tegen een muur drukte. De getuige belde de politie. Bleek dat een ondernemer zijn ex wegnemer had mishandeld. Van de getuige en de aangever werden verklaringen opgenomen. De dader wordt op een later tijdstip ontboden.

Donderdag 18 mei 2023
Aan de Smitterijweg was een vrouw van de fiets gevallen en had haar sleutelbeen gebroken

’s Avonds vond er een mishandeling plaats aan de Goorsestraat op het feestterrein van Sint Isidorushoeve. De dader was gefixeerd door de beveiligers in afwachting van de politie. De dader, die zwaar onder invloed van drank was( 850 ug.l), werd aangehouden en overgebracht naar Borne. Nadat hij zijn roes heeft uitgeslapen zal hij worden gehoord.  Hij had twee bezoekers mishandeld. Beiden hebben aangifte gedaan.

Later werd een inwoner van Geesteren van het Feestterrein verwijderd. Hij was bij drie opstootjes betrokken geweest en wilde zich niet legitimeren.

Bron: Politie Haaksbergen