26 mei - 11:34 Haaksbergen - aangepast om 11:34

Politieberichten Haaksbergen week 20/21

Vrijdag 19 mei 2023
Vond er om 18.15 uur een aanrijding met letsel plaats op de Veldmaterstraat. Een 19 jarige fietser uit Haaksbergen verleende geen voorrang aan een 59 jarige automobilist uit Haaksbergen. Met onbekend gebleven letsel werd de 19 jarige fietser vervoerd naar het MST te Enschede. Na overleg met de aanrijdingselecteur van de politie werd er besloten geen proces-verbaal op te maken. De 19 jarige fietser had namelijk geen voorrang verleend, hij had geen ernstig letsel en de automobilist had de maximale snelheid niet overtreden.

Kreeg de politie om 20.43 uur de melding dat een 57 jarige vrouw uit Rekken, die met een rechterlijke machtiging was opgenomen in een instelling, niet meer terug wilde naar deze instelling.  Door de politie werd zij al kruipend aangetroffen in een weiland aan de Veenrietweg. Met het nodige verzet werd de 57 jarige vrouw weer teruggebracht naar de instelling in Rekken.

Zaterdag 20 mei 2023
Zag de politie omstreeks 04.40 uur een auto met zeer hoge snelheid hun over de Goorsestraat tegemoet komen. Net voor de bebouwde kom van Haaksbergen kon de politie de 52 jarige automobilist uit Haaksbergen staande houden. Deze bleek te veel alcohol genuttigd te hebben en aan de politiepost blies hij 540 ug/l. Ook bleek dat de 52 jarige automobilist eerder die nacht in Deventer al was aangehouden met te veel alcohol op. Ondanks een rijverbod en invordering van zijn rijbewijs was hij toch weer was gaan rijden. Door de politie wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Zondag 21 mei 2023
Zag de politie om 00.15 uur een automobilist slingeren over de Goorsestraat. De bestuurder, een 38 jarige Tsjech, scoorde positief tijdens de alcoholtest en werd overgebracht naar het politiebureau te Goor. Aldaar blies hij 810 ug/l, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandag 22 mei 2023
Kreeg de politie omstreeks 02.00 uur de melding dat er nabij het zomerfeest in Sint isidoreshoeve een groep personen baldadig was en dingen aan het afbreken waren. Door de politie werden vier personen bekeurd voor openbare dronkenschap Deze personen lagen dronken in de bosschages of liepen onder invloed van alcohol rond met een spandoek van het evenement.

Zou omstreeks 13.00 uur op de Markt een man in een rolstoel overlast veroorzaken. De man zou onder invloed van alcohol zijn, was uit zijn rolstoel gevallen en nu aan het schreeuwen zijn. Ter plaatse trof de politie de hun bekende 64 jarige inwoner uit Haaksbergen aan. Deze gaf aan te schreeuwen, omdat hij veel pijn aan zijn voeten had door de val. De 64 jarige man werd in zijn rolstoel door de politie naar huis gebracht.

Dinsdag 23 mei 2023
Kreeg de politie de melding dat er weer een burenconflict gaande was aan Het Meuke. De politie heeft contact gehad met beide partijen en buurtbemiddeling voorgesteld. Hier gaat men over nadenken. In het verleden heeft de politie ook al veel bemiddeld tussen beide partijen, toch steekt het om de zoveel tijd weer de kop op.

Woensdag 24 mei 2023
Kreeg de politie om 23.00 uur de melding van geluidsoverlast door oa, harde muziek aan de Molenstraat. Ter plaatse waren via een openstaande deur op het balkon alleen wat stemmen te horen. Het geluid van een bellende automobilist overstemde zelfs dit geluid.

Donderdag 25 mei 2023
Werd er om 12.55 melding gedaan van een schennispleging aan de Lankheterweg.  Zou gedaan zijn door een blanke man, kort blond haar, droeg een doorzichtige (soort zwart gaas) broek en een donker shirt met opdruk. De meldster zag dat de man vanuit het bos bij landgoed het Lankheet naar de parkeerplaats liep en daarbij liet hij  zijn geslachtsdeel hangen. Door de politie werd de man niet meer aangetroffen.

Bron: Politie Haaksbergen