11:24 Haaksbergen - aangepast om 11:24

Politieberichten Haaksbergen week 22/23

Vrijdag 2 juni 2023

Werd er aangifte gedaan van afpersing door een 29 jarige inwoner van Haaksbergen. Hij had donderdag 1 juni 2023 via het internet een sexchat bezocht. Daar kreeg hij contact en dat contact verplaatste zich vervolgens naar WhatsApp. Daar werd het al snel erotisch en werden er over en weer naaktfoto’s gestuurd. Hierna kreeg de 29 jarige man printscreens toegestuurd van zijn eigen Facebookpagina en die van familie en vrienden. Zijn Facebookpagina was namelijk niet afgeschermd. Er werd de 29 jarige man medegedeeld, dat als hij niet zou betalen zijn familie en zijn vrienden ingelicht zouden worden. Uiteindelijk werd er 150 euro betaald. Door de politie zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Kreeg de politie omstreeks 23.50 uur de melding dat een 37 jarige vrouw haar ex aan de telefoon had. En deze had haar medegedeeld, dat hij nu naar haar woning toe kwam om haar te vermoorden.  Meerder politie-eenheden werden ingezet. Bleek dat de 35 jarige ex-vriend op het balkon stond van zijn woning aan de Ferdinand Bolstraat in Haaksbergen. Hij werd door de politie naar buiten gepraat, aangehouden voor bedreiging en overgebracht naar het arrestantencomplex te Borne, alwaar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Zaterdag 3 juni 2023
Werd omstreeks 18.45 uur op de N18 het rijbewijs ingevorderd van een 24 jarige automobilist uit Neede. Deze reed 169 km/u, terwijl de maximale toegestane snelheid daar 100 km/u is.

Kreeg de politie omstreeks 20.50 uur de melding dat er een conflict gaande was bij een horecagelegenheid aan de Zeedijk. Een klant was agressief geworden omdat er volgens hem een storing was geweest bij de gokautomaat en hij nu zijn 160 punten kwijt was. Volgens de klant was dit al eens eerder gebeurd en toen kreeg hij zijn geld terug. Toen de politie ter plaats kwam was de klant al vertrokken. Op de camerabeelden was niet te zien dat er een storing op de gokautomaat was geweest.

Zondag 4 juni 2023
Kreeg de politie geen enkele melding in de gemeente Haaksbergen.

Maandag 5 juni 2023
Kreeg de politie om 09.30 uur de melding dat 10 minuten daarvoor een man voor een woning aan de Boerenmaat had gestaan, daarbij had de man aan de bewoner gevraagd of hij niet wilde collecteren aan het einde van het jaar. De bewoner hield hier een raar onderbuik gevoel aan over en had het gevoel dat de man huizen aan het inspecteren was. Betrof een blanke man, 35-40 jaar oud, achterover gekamd haar, droeg een blauw t-shirt, blauwe spijkerbroek, tatoeages op zijn armen en hij was weggelopen in de richting van de Veldmaat. Door de politie werd in de omgeving gezocht, de man werd echter niet meer aangetroffen.

Dinsdag 6 juni  2023
Door handhavers van de gemeente Haaksbergen werd een bromfiets en een elektrische fiets aangetroffen bij de bushalte aan de Enschedesestraat nabij de Veldmaterstraat. Deze bleken te zijn gestolen. Door de politie werden de eigenaren in kennis gesteld.

Woensdag 7 juni 2023
Kreeg de politie omstreeks 19.25 uur de melding dat twee personen zich verdacht zouden ophouden in een auto op de parkeerplaats van de tennisvereniging aan de Kolenbrander. Volgens de melder zou er mogelijk gedeald worden in drugs. Door de politie werd niemand meer aangetroffen.

Donderdag 8 juni 2023
Kwam er omstreeks 18.00 uur de melding dat bij een woning aan de Chopinstraat een vloer bol begon te staan en dat er een vreemde lucht werd geroken. De bewoners waren inmiddels de woning ontvlucht. Door de brandweer werd op verzoek van de eigenaar de vloer geopend. Bleek dat er lucht onder de vloer zat en dit kwam doordat de tweede ondervloer te veel spanning had gehad. Verdere inzet van de politie en brandweer was niet nodig.

Bron: Politie Haaksbergen