09 jun - 17:06 Haaksbergen - aangepast om 17:06

Politieberichten Haaksbergen week 22/23

DINSDAG 1 JUNI 2021
Kwam een 66 jarige vrouw uit Culemborg met haar fiets ten val op de Salomon Frankenhuis rotonde. Ter controle werd zij met de ambulance overgebracht naar het MST te Enschede.

Reed een 42 jarige bestuurder uit Neede met 115 km/u over de Beckumerweg, alwaar 60 km/u is toegestaan. Tevens bleek het rijbewijs van de 42 jarige ongeldig verklaard te zijn. Bekeuringen werden uitgedeeld.

WOENSDAG 2 JUNI 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een kinderwagen, die even buiten stond aan de Blankenburgerstraat.

DONDERDAG 3 JUNI 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een aanhangwagen met het Duitse kenteken BOR-QY337. Deze had vastgekoppeld gezeten achter een auto aan de Stendermolenweg.

VRIJDAG 4 JUNI 2021
Liet een 38 jarige vrouw uit Haaksbergen haar acht maanden jonge teckel uit bij het Buursermeertje. Op dat moment kwam er een andere hond aanrennen en deze greep de teckel met dodelijke afloop. Door de hondenbrigade van de politie Twente zal een onderzoek worden ingesteld.

Kreeg de politie de melding dat een jongen bovenop het dak zat van een leegstaand pand aan de Markt. Door de politie werd een 15 jarige jongen uit Haaksbergen aangetroffen en deze werd afgeleverd bij zijn moeder. De moeder vond dat haar zoon maar eens goed aangepakt moest worden en deze werd aangemeld bij bureau Halt voor een alternatieve straf.

ZATERDAG 5 JUNI 2021
Reed een 21 jarige man uit Haaksbergen onder invloed van alcohol op zijn scooter over de Wiedenbroeksingel. Aan de politiepost blies hij als beginnend bestuurder 235 ug/l. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Reed de politie langs de parkeerplaats aan de Spoorstraat te Haaksbergen. Hun aandacht werd getrokken door een man die half over het dak van een auto hing en twee dames die erbij stonden. De dames gaven aan dat de man zwaar onder invloed van alcohol was en kennelijk toch wilde wegrijden in zijn auto. Na een gesprek met de politie werd een taxi besteld voor de  33 jarige man uit Haaksbergen.

ZONDAG 6 JUNI 2021
Werd een portemonnee met inhoud uit een niet afgesloten auto gestolen aan de Pastoor Wienholtsstraat.

Vond er een vechtpartij plaats tussen een grote groep jongeren aan de Molenstraat. Bij de komst van de politie vloog men alle kanten op.

MAANDAG 7 JUNI 2021
Werd er melding gedaan dat een elektrische fiets was gestolen aan de Prins Bernhardstraat.

Werd er aangifte gedaan van Cybercrime door een 70 jarige vrouw uit Haaksbergen. Zij kreeg een Whatsappbericht, zogenaamd van haar dochter, met het verzoek om 3600 euro over te maken. Dit bedrag werd overgemaakt. Toen de 70 jarige opnieuw een geldbedrag wilde overmaken, kon dit niet op tijd worden tegengehouden door de Rabobank.

Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen