13 jun - 11:07 Haaksbergen - aangepast om 11:07

Politieberichten Haaksbergen week 23/24

Dinsdag 4 juni 2024
Auto toch niet gestolen in Haaksbergen! Had een 67 jarige vrouw uit Losser aangifte gedaan van diefstal van haar auto. Zij dacht deze geparkeerd te hebben aan de Eibergestraat, maar wist dit niet meer zeker. De volgend dag werd haar auto zonder schade aangetroffen door de politie op de Buurserstraat.

Kwam een hevig geëmotioneerde vrouw zich melden bij de politie met de mededeling, dat zij een konijn had doodgereden op de Zeedijk. De vrouw had overal aangebeld, maar kon niet achterhalen wie de eigenaar van het konijn was.  Betrof een bruin konijn, dat er goed verzorgd uit zag en waarschijnlijk als huisdier gehouden werd.

Woensdag 5 juni 2024
Wilde een 29 jarige inwoner uit Haaksbergen aangifte doen van computervredebreuk. Enkele dagen daarvoor was zijn Google account op bijzondere wijze overgenomen door een Russisch IP-adres en een Amerikaans telefoonnummer. Hierdoor kon hij op geen enkele wijze meer in zijn Google account. De politie heeft de 29 jarige medegedeeld dat het doen van aangifte weinig meerwaarde heeft. Het is namelijk maar de vraag of de dader in het buitenland ooit wordt achterhaald en daarna vervolgd gaat worden in Nederland.

Donderdag 6 juni 2024
Een verkeersconflict op de Wiedenbroeksingel escaleerde en eindigde met de mishandeling van een 37 jarige vrouw uit Haaksbergen. Door de politie zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Vrijdag 7 juni 2024
Werd een 81 jarige bestuurder van een invalide auto door omstanders rijdend aangetroffen op de N18. De 81 jarige man uit Haaksbergen werd vervolgens naar zijn woning begeleid. De wijk GGD’er van de gemeente Haaksbergen gaat binnenkort op bezoek bij de 81 jarige.

Moest de politie ondersteuning verlenen aan een medewerker van de thuiszorg. Bleek dat deze bij een 76 jarige cliënt was, die niet meer in de benen kon komen. Samen met de politie lukte het alsnog om de 76 jarige veilig in zijn bed te krijgen.

 Zaterdag 8 juni 2024
Was aan de Reute een persoon dusdanig ernstig gevallen, dat de traumaheli gealarmeerd werd. Bleek dat een 61 jarige fietser uit Haaksbergen met zijn hoofd op de grond was gevallen. Enkele minuten buiten bewustzijn was geweest en een snurkende ademhaling had. Toen de politie en ambulance ter plaatse kwamen, was de 61 jarige weer goed aanspreekbaar. Per ambulance werd hij ter controle overgebracht naar het MST te Enschede.

Zondag 9 juni 2024
Drie gewonden bij een ernstig verkeersongeval in St Isidorushoeve. Een 80 jarige automobilist uit Haaksbergen verklaarde dat de remmen van zijn auto het niet deden. En reed op de rotonde van de Goorsestraat rechtdoor over de berm en schepte daarbij fietsers. Een 55 jarige vrouw uit Bentelo, een 28 jarige Groenlose en een 30-jarige inwoonster van de De Hoeve raakten daarbij ernstig gewond. Zij werden per ambulance naar het MST te Enschede gebracht. De 80 jarige automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne . Zijn auto en telefoon werden inbeslaggenomen voor nader onderzoek. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Werd er melding gedaan van overlast van jeugd en vuurwerk aan de Uiterhoevestraat. Twee jongens van 14 jaar en 8 jaar oud bleken vuurwerk in een rugtas bij zich te hebben. Het vuurwerk werd in beslag genomen en bij beide jongens werd thuis een gesprek gevoerd met de ouders. De 14 jarige krijgt een doorverwijzing naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

 Maandag 10 juni 2024
Ontdekte een medewerker van de kledingafdeling van een supermarkt aan de Alsteedseweg dat er lege kledinghangers aan het rek hingen. Terwijl de kleding niet verkocht was. Nadat de camerabeelden bekeken werden, bleek een stel dat wegreed in een auto met een Duits kenteken verantwoordelijk te zijn voor de diefstal. Door de Nederlandse politie zal in samenwerking met de Duitse politie een nader onderzoek worden ingesteld.

Bron: Politie Haaksbergen