15:41 Haaksbergen - aangepast om 15:41

Politieberichten Haaksbergen week 23/24

Vrijdag 10 juni 2022
Vond er om 17.34 uur een aanrijding met letsel plaats op de Scholtenhagenweg. Een 53 jarige bestuurster uit Haaksbergen verleende bij het afslaan geen voorrang aan een 17 jarige op haar scooter. De 17 jarige uit Haaksbergen kwam ten val en liep letsel op. Door medewerkers van de ambulance werd zij nagekeken en doorverwezen naar haar huisarts.

Werd er door een 74 jarige man uit Enschede aangifte gedaan van diefstal van een personenauto aan de Molenstraat. Volgens de 74 jarige zou tussen 17.00-17.30 uur een zwarte Ssanyon, type Rexton en voorzien van het kenteken SL-713-H daar weggenomen zijn. Later bleek dat de auto op een andere plek geparkeerd stond.

Zaterdag 11 juni 2022
Een 14 jarig meisje uit Losser was op de Laarveldsweg tijdens een skeelerwedstrijd uit de bocht voorovergevallen en met haar gezicht op het asfalt belandt. Was erg in paniek geraakt en was aan het hyperventileren geweest. De 14 jarige is ter controle met een ambulance overgebracht naar het MST te Enschede.

Bleek aan de Goorsetraat / thv rotonde Beckummerweg een fietser tegen de stoeprand aangefietst te zijn. Bleek te gaan om een 63 jarige vrouw uit Haaksbergen. Zij werd ter controle vervoerd naar het MST te Enschede.

Zondag 12 juni 2022
Melding om 15.40 uur dat een 41 jarige dame was weggelopen vanuit een gesloten afdeling aan de Goorsestraat. Vermoeden was dat de 41 jarige de bus naar Hengelo had genomen. Door de politie werd de 41 jarige inderdaad aangetroffen in een bus van Keolis. En zij werd met een ambulance weer terug gebracht naar haar afdeling

Vond er om 14.38 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Broekheurnerweg/ De Noor in Buurse. Een 10 jarige jongen uit Saasveld had daarbij een verwonding opgelopen en last van zijn schouder. Hij werd bekeken door personeel van de ambulance en kon daarna met zijn ouders mee naar huisartsenpost in Hengelo.

Om 16:33 uur de melding dat er in een woning aan de Beatrixstraat, die op de nominatie staat om gesloopt te worden, een gierzwaluw zou vliegen. De vogel zou daarbij tegen de ramen vliegen. De melder had de woningbouwvereniging gebeld, maar deze gaven het advies om de politie in kennis te stellen. Door de politie werd geen gierzwaluw meer aangetroffen in de woning

Vond er afvaldumping plaats aan de Ontginningsweg. Betrof divers bouwafval en ongeveer 20 zakken met potgrond (hennepafval) De milieudienst van de gemeente Haaksbergen werd in kennis gesteld.

Maandag 13 juni 2022
Om 16.22 uur werd een 76 jarige vrouw uit Haaksbergen onwel in een supermarkt aan de Spoorstraat. Zij werd nagekeken door medewerkers van de ambulance waarna zij werd overgebracht naar het MST te Enschede.

Melding om 17.07 uur van een onwelwording op de N18 thv hectometerpaal 250,9. Ter plaatse beek er niets aan de hand te zijn en bleek het voertuig zonder brandstof te staan. De bestuurder bleek een 25 jarige Ier uit Eibergen te zijn, die in het bezit was  van een voorlopig Iers rijbewijs dat in Nederland niet geldig was. Hier kreeg hij een bekeuring voor. Zijn auto werd opgehaald door een bergingsbedrijf.

Medewerker van de Albert Heijn in Haaksbergen gaf om 18.00 uur aan een zwarte Rossler fiets aangetroffen te hebben voor de deur met de sleutel in het slot. Verder zaten er twee fietstassen op met daarin nog een slot met twee sleutels. Ook zat er een sleutelhanger aan kleur blauw met het woord Keys. De fiets is in de Albert Heijn geplaatst. De politie kon niet achterhalen van wie deze fiets was en heeft geadviseerd de fiets binnen te houden tot de eigenaar deze komt ophalen. Mocht niemand zich melden om dan de gemeente in kennis stellen voor ophalen van de fiets.

Dinsdag 14 juni 2022
Bleek dat tussen 14.00- 15.00 uur vier wieldoppen waren gestolen van een Renault Twingo. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats Siberië aan de Wennewickeweg.

Heeft de politie in de ochtend thv Museum Buurtspoorweg aan de Stationstraat scholieren van het Assink Lyceum gecontroleerd op het vasthouden van mobiele telefoons. Controle was een onderdeel van een verkeersproject waarin scholieren gewezen werden op de consequenties van het fietsen met een mobiel telefoon in de handen. Twee bekeuringen werden opgemaakt.

Woensdag 15 juni 2022
Om 20.18 uur gleed een 25 jarige motorrijder uit Enschede van de weg op de Buurserstraat. Ter plaatse was de bestuurder aanspreekbaar en niet gewond. Ambulancebroeders kwamen nog even een controle uitvoeren en gaven aan dat de bestuurder het prima maakte. De motor startte nog wel, maar de 25 jarige motorrijder vond het onverantwoord om door te rijden.

Bleek een 70 jarige inwoner uit Haaksbergen voor 50 euro opgelicht te zijn via een verkoop van goederen bij Marketplace van Facebook. Een koper had de vraagprijs geboden en gezegd een koeriersbedrijf ingeschakeld te hebben. Er moest 50 euro betaald worden en men zou 100 euro terugkrijgen. Dit in verband met verzekerings- en transportkosten. Uiteindelijk is de 50 euro betaald, maar hierna kwam er geen reactie meer. De betaling vond plaats met een creditcard via een link. Die link verwees naar een koop van een PCS kaart.

Donderdag 16 juni 2022
Om 17.17 uur melding dat een 81 jarige man uit Haaksbergen van de fiets was gevallen op de Sterrenbosstraat. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de 81 jarige aanspreekbaar was en helder van geest. Voor de zekerheid werd hij toch nog even nagekeken in de ambulance.

Een 56 jarige inwoner uit Haaksbergen had telefonisch een bericht gekregen via Whatsapp van “zogenaamd” zijn zoon. In het bericht stond;  Mijn telefoon was gevallen, heb tijdelijk ander nummer weten te regelen. Pap wil je dit nummer even opslaan. Daarna vond er een gewone conversatie plaats. Bellen (meerdere pogingen) was erg slecht qua verbinding, dus verder contact via whatsapp. Later ontving de 56 jarige nog bericht zogenaamd namens zijn “zoon” over nog een klein probleempje van een factuur voor Afterpay; betreffende een TV, sneakers en spijkerbroek. totaal 841,20,- Euro. Ook werd een foto van de factuur ontvangen. Einde van de dag werd er betaald, omdat het uiterlijk die dag moest. De volgende dag belde de 56 jarige met zijn zoon. Deze wist niets van het gehele voorval en bleek er sprake te zijn van oplichting.

Bron: Politie Haaksbergen