11:45 Haaksbergen - aangepast om 11:45

Politieberichten Haaksbergen week 24/25

DINSDAG 15 JUNI 2021
Vond er een schuurbrand plaats aan de Irenesingel, doordat een wasdroger vlam had gevat. Naastgelegen kinderopvang werd ontruimd en alle kinderen inclusief de begeleidsters zijn veilig naar een andere locatie gegaan.

WOENSDAG 16 JUNI 2021
Vond er een echtelijk conflict plaats aan de Herman van der Haarstraat.

DONDERDAG 17 JUNI 2021
Een 15 jarige was samen met haar vriendin aan het zwemmen in de Buurserbeek. Toen ze terugkwamen bij hun spullen bleek dat de mobiele telefoons waren weggenomen.

Liep een verwarde man op blote voeten te schreeuwen in de Bartokstraat. Hij was afkomstig uit een zorginstelling in Markelo en werd opgehaald door de GGZ vervoersdienst.

VRIJDAG 18 JUNI 2021
Werd een 72 jarige vrouw uit Haaksbergen zogenaamd gebeld door de ING. Er werd gemeld, dat ze twijfels hadden over een bedrag van EUR 2.500 dat de 72 jarige  zou willen overmaken naar een rekening in het buitenland en of dat klopte. Toen de 72 jarige aangaf dat dit onjuist was, werd gemeld dat haar rekening zou worden geblokkeerd en dat zij nieuwe betaalpassen zouden krijgen. Wel werd geadviseerd gebruik te maken van de garantieregeling van de bank. Daartoe diende de 72 jarige wel een bedrag naar een afzonderlijke rekening van de bank over te maken. Voordat de 72 jarige hierin mee wilde gaan heeft zij de naam gevraagd van degene die belde en hoe zij na kon gaan dat zij daadwerkelijk namens de ING belde. Degene die belde gaf aan dat de 72 jarige het telefoonnummer waarmee zij belde kon vergelijken met het nummer van de alarmlijn in het onderdeel service op mijn bankrekening. Dit bleek overeen te stemmen. Vervolgens werd een bedrag van 4600 euro overgeboekt i.v.m. de garantstelling. Na beëindiging van het telefoongesprek heeft de 72 jarige direct teruggebeld met de alarmlijn van de bank om e.e.a. te verifiëren. Toen bleek dat er sprake was van oplichting.

ZATERDAG 19 JUNI 2021
Werd aan de Lansinkstraat een 39 jarige man uit Haaksbergen aangehouden, die nog een gevangenisstraf van 10 dagen moest uitzitten.

ZONDAG 20 JUNI 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een brievenbus met standaard aan de Kortenaerstraat.

Vond er een uitslaand brand plaats in een leegstaand winkelpand aan de Molenstraat. De volgende dag meldde een 15 jarige jongen uit Haaksbergen zich bij de politie als dader van de brandstichting. Hij is aangehouden en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

MAANDAG 21 JUNI 2021

Werd er aangifte gedaan dat er tussen 21.00 – 22.30 uur een mountainbike was gestolen aan de Blankenburgerstraat.

 

Bron: Politie Haaksbergen