08:59 Haaksbergen - aangepast om 08:59

Politieberichten Haaksbergen week 24/25

Vrijdag 16 juni 2023
Melding omstreeks 15.00 uur dat op de Zendvelderweg een vrouw was gevallen met haar e-bike en dat zij niet meer overeind zou kunnen komen.  Toen de politie ter plaatse kwam, lag de vrouw al in de ambulance en werd zij ter controle vervoerd naar het MST in Enschede.

Zaterdag 17 juni 2023
Melding omstreeks 06.00 uur dat een klein zwart voertuig op de N18 aan de linkerzijde tegen het verkeer in zou rijden. Voertuig zou ongeveer 40 kilometer per uur rijden en de alarmlichten aan hebben. Door de politie werd de
N18 afgereden tot aan de afslag Neede. Voertuig werd echter niet meer aangetroffen.

Melding omstreeks 07.00 uur dat aan het oude gedeelte van de Kolenbranderweg een auto met de alarmlichten aan in de sloot zou liggen. Betrof een droge sloot en het was onbekend of er nog iemand in de auto zou zitten. Door de politie werd geconstateerd dat er niemand meer in de auto zat en dat de sleutel nog in het contactslot zat. De eigenaar van de auto kwam uit Harderwijk maar was telefonisch niet bereikbaar.  De auto was vermoedelijk met geringe snelheid  in de bocht doorgeschoten op de zandweg, waardoor deze kantelde in de sloot. Door een bergingsbedrijf werd de auto geborgen.

Vond er omstreeks 23.00 uur een burenruzie plaats aan de Klaverkamp waarbij de buurman zijn achterwerk liet zien. Door de politie is bemiddeld tussen beide partijen.

Zondag 18 juni 2023
Kreeg de politie omstreeks 22.00 uur de melding dat er een verwarde man op de Eibergsestraat t.h.v. het tankstation zou lopen. De man zou zijn short omhoog getrokken hebben en zou met zijn riem aan het zwaaien zijn. De man probeerde de melder tot stoppen te dwingen door een verkeersbord midden op straat te zetten. De melder had de man aangesproken en die had aangegeven dat hij naar Enschede moest. Door de politie werd gezocht naar de man maar hij werd niet meer aangetroffen.

Reed de politie omstreeks 09.00 uur over de Haaksbergerweg bij Buurse toen men een gestolen Duitse auto zag rijden. De bestuurder stopte vanuit zichzelf en sprak de politie in het Duits aan. Hij kon zich op geen enkele wijze legitimeren en bleek na een drugstest ook nog eens onder invloed van THC te zijn. Hierop werd de 37 jarige Duitser  aangehouden en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. De gestolen auto werd in beslag genomen.

Maandag 19 juni 2023
Kreeg de politie om 07.20 uur de melding, dat er een gestoorde man in de lijnbus zou zitten. Iedereen in de bus zou heel bang zijn en de lijnbus zou via de N18 naar Enschede gaan. He betrof een getinte man op blote voeten, deze had geen wapens bij zij zich maar was wel heel agressief en zat achterin de bus. De buschauffeur vroeg met spoed om inzet van de politie. De bus werd in opdracht van de politie vervolgens stilgezet op de Kolenbranderweg. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een 48 jarige drugsverslaafde zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze werd door de politie uit de bus gehaald. De 48 jarige man gaf aan dat er demonen in zijn lichaam zaten, die schreeuwden om drugs. Verder gaf de man aan niet gegeten en gedronken te hebben. Na contact met de buschauffeur bleek dat de 48 jarige man echter geen strafbare feiten had gepleegd, maar agressief gedrag had vertoond. Door de politie werd hij vervolgens afgezet bij Tactus Verslavingszorg in Enschede. Hier bleek hij ook niet meer welkom te zijn ivm agressief gedrag, waarna hij maar lopend het centrum van Enschede in ging.

Dinsdag 20 juni  2023
Vond er omstreeks 10.40 uur een aanrijding met letsel plaats op de Hengelosestraat. Bleek dat een 86 jarige automobiliste uit Haaksbergen over de Albert Cuyplaan reed en gaande in de richting van de Bennink-rotonde. Op de rotonde ging zij rechtsaf de Hengelosestraat op. Langs die rotonde ligt een fietspad. Dat fietspad heeft voorrang.
Een 88 jarige fietser uit Haaksbergen reed op de Goorsestraat en wilde de rotonde nemen in de richting van de Noordsingel. Op het fietspad over de Hengelosestraat kreeg de 88 jarige fietser geen voorrang van de 86 jarige automobiliste. Hierdoor is er een botsing ontstaan en kwam de 88 jarige fietser door de aanrijding ten val. Met onbekend gebleven letsel werd hij in een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede. Door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie werd een nader onderzoek ingesteld.

Zag een hondengeleider van de politie dat er omstreeks 13.45 uur een lijnbus met de alarmlichten aan op de pechstrook stond van de N18. Het bleek dat een vrouwelijke passagier mogelijk onwel was. Zij viel soms iets weg en draaide met haar ogen. I.v.m. een taalbarrière werd het verhaal niet helemaal duidelijk. Even later werd duidelijk via een persoon aan de telefoon, dat de vrouw al gezien was door personeel van een ambulance in Enschede. Diagnose was toen :waarschijnlijk wat bevangen door de warmte en oververmoeid. Mevrouw moest samen met een familielid en was onderweg naar Lichtenvoorde. Besloten werd dat de buschauffeur verder zou rijden en als hij het niet zou vertrouwen opnieuw zou stoppen.

Woensdag 21 juni 2023
Melding om 19.45 uur dat er een fiets met de fietssleutel erin, een visnet en een viskotter op de Begraafplaats  Het Waarveld zou staan. Dit zou er een dag eerder ook al hebben gestaan zonder een eigenaar erbij.
Door de politie werd de fiets en de goederen aangetroffen. Uit de politiesystemen kwam niet naar voren wie de eigenaar van de fiets was. Rondom de begraafplaats heeft de politie gekeken of ze een persoon aantroffen, maar dit was niet het geval. De fiets werd door de politie op veld 1 van de begraafplaats gezet, zodat deze niet in de weg staat. Ook werd de handhaving van de gemeente Haaksbergen in kennis gesteld om de fiets met goederen op te halen.

Melding om 15.20 aan de Van Brakelstraat van een 29 jarige vrouw uit Enschede, dat door de wind de achterdeur van haar auto was dichtgevallen met de sleutels nog aan de binnenkant. En dat zij nu haar auto niet meer openkreeg. Het wachten op de ANWB duurde haar te lang en zij wilde wel een autoruitje intikken, maar vond dit niet zo netjes zo bij een school. En had de vraag of de politie dit wilde doen. Door een politieagent werd de rechter achterruit ingeslagen, zodat de meldster weer bij haar sleutels kon.

Donderdag 22 juni 2023
Werd er melding gedaan van identiteitsfraude.  Een 59 jarige inwoner uit Haaksbergen ontving een aanmaning van de Klarna bank uit Amsterdam. Hij zou namelijk twee toetsenborden besteld hebben via het internet bij Ali Express in China. De 59 jarige man gaf aan dat hij ooit in het verleden wel iets besteld had, maar nu geen twee toetsenborden en dat kennelijk iemand anders gebruik maakt van zijn identiteit. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Bron: Politie Haaksbergen