08 jul - 13:28 Haaksbergen - aangepast om 13:28

Politieberichten Haaksbergen week 26/27

Vrijdag 30 juni 2023
Melding omstreeks 03.00 uur van overlast van jeugdigen aan de Bartokstraat. Jongeren zouden naar de chalets van de Oekraïnese vluchtelingen rennen om daar aan prullenbakken en ramen te rammelen. Door de politie werd geen jeugd meer aangetroffen.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie de melding om naar de Jan Steenstraat te gaan. Daar zou in de straat een jongen hebben gelopen, die de schuur van de melder probeerde open te maken en dat van andere buren. Dit is niet gelukt en daarop is hij weggerend in de richting van de Cornelis Trooststraat. Ter plaatse bleek dat er geen strafbare feiten waren gepleegd. Melder had een foto had gemaakt van de jongen. Signalement: getinte jongen, 19/20 jaar, Arabisch uiterlijk, 1,50m lang, donkere korte broek, blauw/grijs shirt, pet, oorbellen en twee neuspiercings. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Zaterdag 1 juli 2023
Melding om 13.45 uur van een woninginbraak aan de Mozartstraat. Ter plaatse bleek dat men via de achterzijde de woning heeft betreden en doorzocht. Meerdere goederen werden weggenomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en is op zoek naar eventuele getuigen.

Werden aan de Weerninksweg ter hoogte van de zijweg twintig lachgascilinders aangetroffen in de sloot.
Betroffen 2 kg flessen die niet hervulbaar zijn. Eerder deze week werden ook in Goor twee flessen aangetroffen.
De niet hervulbare flessen hebben na gebruik kennelijk geen waarde meer, waar op de eerder gebruikte flessen wel statiegeld zat. Door de politie werden de lachgascilinders afgevoerd en werd tevens een technisch onderzoek ingesteld voor sporen.

Zondag 2 juli 2023
Vond er een aanrijding met letsel plaats op de Buurserstraat, een 21 jarige automobiliste verleende geen voorrang aan de voor haar van links komende 27 jarige man uit Enschede op zijn E-step. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De 27 jarige man werd ter controle met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

Maandag 3 juli 2023
Kwam een 78 jarige inwoner uit Haaksbergen aan de politiepost en deed aangifte van diefstal van zijn enkele fietstas van het merk Oortlieb.Hij stalde zondag 2 juli zijn fiets voor de Pancratiuskerk op de Markt te 09.30 uur. Toen hij na de kerkdienst te 10.30 uur zijn fiets wilde pakken, zag hij dat de fietstas weg was genomen. In de fietstas zaten handschoenen, regenjas, inbussleutel set, plak set en kettingslot. Deze zijn ook weggenomen. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Dinsdag 4 juli  2023
Kreeg de politie om 20.35 uur de melding van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Spoorstraat.  Bleek dat de manager van de een jongeman herkende, die een andere keer waarschijnlijk zonder een product af te rekenen langs de zelfscan was gelopen. Hierdoor hield de manager via de camera’s de jongeman in de gaten en zag op de beelden dat hij een blikje energydrink in zijn zak deed en zonder te betalen langs de kassa naar buiten wilde lopen. De jongeman werd meegenomen naar het kantoor. Hij bekende de diefstal tegen de politie. Na overleg met de Hulpofficier van Justitie werd besloten om de 12 jarige jongen uit Haaksbergen een reprimande te geven en over te dragen aan zijn moeder.

Woensdag 5 juli 2023
Werd om 08.00 uur een inwerkingzijde hennepkwekerij aangetroffen met 1321 planten in een grote schuur aan de Alsteedseweg te Haaksbergen. Bij het binnetreden door de politie zijn twee mannen uit Amsterdam aangehouden, twee andere mannen uit Diemen en Alkmaar hadden zich boven op de kwekerij verstopt en zijn later alsnog aangehouden. De 47 jarige verhuurder uit Enschede kwam even later bij het pand en is ook aangehouden. Alle verdachten werden ingesloten in het arrestantencentrum te Borne voor nader onderzoek.

Donderdag 6 juli  2023
Werd een 32 jarige verdachte uit Haaksbergen aangehouden verdachte ter zake heling. Bleek dat hij een gestolen Playstation te koop had aangeboden en de eigenaar herkende deze aan het serienummer. De 32 jarige werd ingesloten in het arrestantencentrum voor nader onderzoek.

Bron: Politie Haaksbergen