13:33 Haaksbergen - aangepast om 13:33

Politieberichten Haaksbergen week 27/28

Maandag 5 juli
Huiselijk geweld.
Die dag werden twee forse zaken huiselijk geweld afgehandeld. Hier is veel werk in verzet. Omwille van de privacy blijft het hierbij.

Woensdag 7 juli
Aanhouding gezochte.
Surveillerende collega’s zagen een man uit Enschede in het dorp fietsen  waarvan later bekend werd dat hij nog werd gezocht voor een lopend onderzoek en het uitzitten van een straf. De man werd later in de woning van zijn vriendin aangehouden.

Vrijdag 9 juli ’21
Poging inbraak
Beschadigingen aan een deur werden ontdekt bij een woning aan de Stationsstraat. Men had gepoogd in te breken.

Geluidsoverlast.
Een bewoner van Het Meuke vierde dat hij was aangenomen. De stereo op 10 werd door de buurt niet gewaardeerd. Op ons verzoek ging het geluidsniveau naar beneden.

Rijbewijs ingenomen.
Een automobilist belde en gaf door achter een auto te rijden waarvan de bestuurder mogelijk dronken was. De collega’s werden naar de auto gedirigeerd. Zij constateerden dat de bestuurster slingerde. De auto kreeg een stopteken. De bestuurster gaf aan dat dit haar laatste rit was. Ze had diverse lichamelijke klachten. De collega’s hebben het rijbewijs ingenomen.

Whatts appfraude.
Wederom een aangifte opgenomen voor Whatts app fraude. Vriend in nood.

Brand
Met de brandweer meegereden naar een bedrijfsbrand aan de Industriestraat.  Het was een kleine brand die snel onder controle was

Zaterdag 10 juli
Nachtrumoer
Een klusser werd ’s nachts om 01.30 uur aangezegd te stoppen ivm de overlast.

Zondag 11 juli
Ongeval
Een 79 jarige man kwam met zijn fiets ten val aan de Oude Enschedeseweg/Leemdijk. Hij liep een hoofdwond op en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Oplichting
Een inwoonster van Haaksbergen  had een tafel te koop gezet voor 50 euro. Vervolgens kreeg ze een sms dat iemand de tafel wilde kopen maar deze wilde laten ophalen door upc. Vervolgens kreeg ze een verificatie link om 100 euro over te maken naar beltegoed.nl voor ups voor de verzendkosten en verzekering. Ten slotte krijgt ze een email van ups met de mededeling dat ze nog eens 500 euro moet betalen omdat ze medeplichtig is aan fraude en oplichting. Dat heeft ze uiteraard niet gedaan.

Maandag 12 juli
Dronken man
Een 57 jarige in Duitsland woonachtige  man was vervelend in en rond de Grenswinkel. Geen taxibedrijf wilde hem naar huis brengen. De man werd voorzien van een bon voor openbare dronkenschap en naar huis gebracht om de overlast te doen stoppen.

Poging inbraak.
Beschadigingen aan een deur werden ontdekt bij een woning aan de Kroonprins. Men had gepoogd in te breken.

Woninginbraak
Ontdekking van een woninginbraak aan de Veldmaterstraat. Diverse goederen werden ontvreemd. De daders maakten een chaos in de woning.

Bron: Politie Haaksbergen