17:17 Haaksbergen - aangepast om 17:17

Politieberichten Haaksbergen week 28/29

Vrijdag 14 juli 2023
Een 36 jarige vrouw uit Haaksbergen had omstreeks 11.45 uur aan de Spoorstraat boodschappen gedaan bij de Albert Heijn. Eenmaal thuis zag zij dat er schade was aan de auto en ook rode laksporen. Personeel van de Albert Heij had aangegeven dat er beelden zijn, waar geen kenteken op te zien is van een rode Citroën C1, maar wel dat een ouder persoon daar in stapt en dat de auto van de 36 jarige vrouw heen en
weer ging toen deze er langs reed.  De auto stond geparkeerd achter de Albert Heijn aan de Meester Eenhuisstraat. De politie is op zoek naar de bestuurder van de rode Citroën C1 of getuigen die het kenteken hebben genoteerd.

Een 51 jarige bewoner van de Jan Steenstraat had zich op 15 september 2020 naar aanleiding van een veroordeling op 20 oktober 2006 moeten melden voor DNA afname. Aan deze oproep had hij niet voldaan en per 03-05-2022 stond hij gesignaleerd voor aanhouding ten behoeve van DNA afname. De 51 jarige man werd omstreeks 12.00 uur thuis aangetroffen. En ging vrijwillig met de politie mee naar
het arrestantencentrum te Borne, aldaar werd DNA van hem afgenomen.

Omstreeks 15.50 uur reed een 34 jarige man uit Rekken in zijn bedrijfsbus met aanhanger over de Watermolenweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 60 jarige man uit Haaksbergen op zijn tractor met aan de achterzijde een landbouwwerktuig bevestigd.
De Watermolenweg is – ter hoogte van het ongeval – een rechte, smalle weg met aan de ene rijde een sloot en aan de andere zijde bomen.
De 60 jarige man wilde ruimte maken voor de 34 jarige man uit Rekken en kwam daarbij met zijn tractor in een kuiltje in de weg. De door hem bestuurde tractor begon daardoor te stuiteren en hij verloor hierdoor de macht over zijn voertuig in de richting van het voertuig van de 34 jarige automobilist uit Haaksbergen. Deze stuurde nog van de tractor weg, werd toch geraakt en belandde tegen een boom.
Ambulance kwam ter plaatse en wilde de 34 jarige man uit Rekken voor controle naar het MST te Enschede meenemen. De 34 jarige man uit Rekken wilde dit niet en ging niet mee.

Omstreeks 17.00 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Eibergsestraat. Een 20 jarige automobilist uit Haaksbergen reed met zijn bestelbus komende vanuit Haaksbergen in de richting van Eibergen om aan de Eibergsestraat een bestelling af te leveren.  Dit adres lag voor hem aan de linkerzijde van de weg, hierdoor reed hij gemiddeld wat langzamer dan 80km p/u. Toen hij wilde afslaan werd hij van achter
geraakt werd door een 36 jarige automobilist uit Doetinchem. De 20 jarige automobilist klaagde wat over nekklachten en was erg misselijk. Ter controle werd hij met een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Zaterdag 15 juli 2023
Vond er omstreeks 12.30 uur een aanrijding met weinig materiële schade plaats aan de Geukerdijk. De weggereden partij was een zwarte Volkswagen Tiquan afkomstig uit Enschede. Door de politie te Enschede is een nader onderzoek ingesteld aan het doorgereden voertuig. Bleek dat deze geen schade had, maar de te naam gestelde gaf aan dat er mogelijk wel een aanrijding was geweest in Haaksbergen. En dat hij
contact zou zoeken met de tegenpartij om de schade te regelen.

Zondag 16 juli 2023
Zag de politie om 00.05 uur op de Scholtenhagenweg een bromfietser rijden met slechte verlichting. De 40 jarige bestuurder uit Haaksbergen bleek te veel alcohol genuttigd te hebben en testte positief op cannabis, amfetamine en cocaïne. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Goor voor een bloedafname. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.
Zag de politie tijdens de surveillance in Haaksbergen, dat een 38 jarige man op de Trompstraat stond te urineren naast zijn auto. Hier kreeg hij een bekeuring voor en tevens een rijverbod voor 5 uur, aangezien hij te veel alcohol had genuttigd.

Maandag 17 juli 2023
Melding om 21.45 uur van een ongeval met letsel. Automobilist zou in eerste instantie de tuin zijn ingereden in de bocht van de Sterrebosstraat. Vervolgens is het voertuig doorgereden naar de T-splitsing van de Enschedesestraat, waarop de bestuurder door omstanders tot stilstand is gesommeerd. Politieagenten troffen een 65 jarige automobilist uit Haaksbergen zittend op een stoel naast zijn auto aan.
Bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd en aan het politiebureau blies hij 1025 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Dinsdag 18 juli  2023
Om 00.03 uur melding van overlast van jongeren aan de Spoorstraat. Zouden een stuk of 6 jongeren lopen te schreeuwen en gooien met spullen en nu op het terras van de Hema zitten. Melder was het zat en de overlast was volgens hem al sinds vrijdag bezig tot minimaal 02:00 uur in de nachtelijke uren. De politie trof een aantal jongeren aan. Zij deelden mede dat er niet gegooid was met spullen, ze hadden alleen wat stoelen verplaatst om op te zitten en met elkaar te praten. Er werd daarbij wat gelachen onder elkaar, aangezien ze bezig waren met een spel. De politie heeft hun gewaarschuwd dat ze bij een volgende melding van overlast zouden worden weggestuurd.

Woensdag 19 juli 2023
Om 00.30 uur melding van overlast jeugd aan de achterzijde van het Assinklyceum. Op een speelplaatsje zaten 5 jongeren. Ze zaten tussen de
woningen en werden aangesproken op de overlast. Ze begrepen het en zochten een andere plek in het dorp. Om 16.30 uur vond er een handgemeen plaats in een winkel aan de Albert Cuijplaan. Over en weer is er geslagen . De mannen konden niet aangeven wie begonnen was.

Donderdag 20 juli  2023
Om 02.30 uur vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Rietmolenweg. Weggenomen werd een rood geldkistje. De inbraak werd door
een bewakingscamera vastgelegd. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Om 05.30 werd een man slapend op de weg aangetroffen aan de Hanenbulterweg. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Na
een bekeuring werd hij aan zijn eigen zorgkader overgedragen.

Om 23.30 uur melding overlast jeugd aan de Sterrebosstraat achter de Coop. De jeugd gewezen op de overlast. Zij toonden begrip en zochten een andere plek. De jeugd werd later op het industrieterrein Stepelo aangetroffen.

Bron: Politie Haaksbergen