09:35 Haaksbergen - aangepast om 09:35

Politieberichten Haaksbergen week 30/31

Vrijdag 28 juli
Om 09.30 uur reed een collega de Molenstraat in. Daar lag een 90 jarige inwoonster van Haaksbergen op de grond. Vermoedelijk door het natte wegdek was zij met de fiets gevallen. Omstanders hadden zich al om haar ontfermd. De Ambu reed op dat moment ook de straat in. Mevrouw is met vermoedelijk een gebroken arm naar het ziekenhuis vervoerd.

Om 12.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Trompstraat / Wiedenbroeksingel en de Wagnerstraat. De bestuurster van een personenauto reed over de Trompstraat en wilde de Wiedenbroeksingel recht oversteken. Daarbij zag zij de personenauto, rijdend over de Wiedenbroeksingel, over het hoofd en verleende geen voorrang. De bestuurster van de
auto rijdend over de Wiedenbroeksingel moest voor controle mee naar het ziekenhuis.

Om 14.20 uur kregen de collega’s een melding van twee personenauto’s in de sloot van de Olthuisweg. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een personenauto rijdend over de Diepenheimseweg komende uit de richting van Rietmolen. Hij verleende geen voorrang aan een bestuurder, rijdend over de Olthuisweg, die voor hem van rechts kwam. Beide auto’s werden afgesleept. Een van de bestuurders werd door de ambu meegenomen voor een controle in het ziekenhuis.

Zaterdag 29 juli
23.30 uur. Melding aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Aldaar zouden drie jongeren terrasstoelen hebben gestolen. De ondernemer zou er op de fiets achteraan zijn gegaan. Aanrijdend contact gezocht met de ondernemer en die gaf aan dat de
stoelen alweer terug waren en onbeschadigd. Hij was er zelf achteraan gefietst. Signalement van de drie jongens, tussen de 16-18 jaar, blank, allemaal T-shirt aan waarvan eentje een wit t-shirt aan had en blonde haren. De andere twee hadden een
donker shirt en grijs shirt aan. De jongens waren duidelijk onder invloed.

Zondag 30 juli
Via internet meldde een inwoner van Haaksbergen dat hij een e-mail van de politie had gekregen dat hij verdacht werd van zedenmisdrijven. Het onderzoek was begonnen in Frankrijk en overgenomen door de Nederlandse politie. In de brief werd met namen en officiële instantie gestrooid waardoor het behoorlijk echt leek. Ook de logo van de politie was gebruikt. Echter bij controle bleek dat het e-mailadres uit Brazilië kwam. Fake dus. De man- gerustgesteld.

Maandag 31 juli
Om 18.00 uur hebben wij aan de Lansinkstraat bemiddeld in een conflict tussen twee buren. Een van de twee buren zou te veel lawaai produceren. De onderbuurman zou met een voorwerp tegen het plafond slaan. Wij hebben de partijen niet tot elkaar kunnen krijgen.

Woensdag 2 augustus
Er werden 7 aangiftes opgenomen van vernielde of gedemonteerde autospiegel. Dit had plaatsgevonden in de nacht van 1 op 2 augustus in de Bartokstraat, Wagnerstraat, Chopinstraat, Bizetstraat, Van Heemskerkstraat, MA. De Ruiterstraat, en de Gerard Terborghstraat. Wij vragen om getuigen of mensen die mogelijk iets op hun camera of Ringdeurbel hebben staan. Mensen die zich al gemeld hebben hoeven niet meer te reageren.

Donderdag 3 augustus
Tussen 00.00 uur en 01.50 uur hebben we twee meldingen van geluidsoverlast gehad in de omgeving van de Wolkammerstraat. Na een dreigement met een pv en inbeslagname apparatuur ging de muziek geheel uit.

Bron: Politie Haaksbergen