16:15 Haaksbergen - aangepast om 16:15

Politieberichten Haaksbergen week 32/33

Vrijdag 11 augustus 2023
Melding om 14.20 uur dat de eigenaar van een bedrijf aan de Textielstraat zojuist een medewerker had betrapt op het stelen van geld uit de kluis. Sinds vijf weken mistte de eigenaar al geld uit zijn kluis. Dit zou gaan om ongeveer euro 5000,- in totaal. Er werd een camera geplaatst en er zat 600 euro in de kluis. In de middag kreeg de eigenaar een melding dat er beweging was bij de kluis en zag één van de werknemers met een sleutel de kluis openen. Deze 23 jarige verdachte werd aangehouden in het bedrijf en tijdens de fouillering trof de politie 600 euro aan in zijn portemonnee, waarvan één van de nummers overeen kwam met een foto welke de eigenaar had gemaakt. Het geld werd in beslag genomen en de 23 jarige man werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne. Na verhoor werd hij heengezonden met een strafbeschikking van 600 euro.

Een 82 jarige fietser uit Haaksbergen stond omstreeks 12.50 uur met zijn elektrische fiets op de Boonkweg stil voor het kruisingsvlak met de Alsteedseweg. Zijn vrouw was al overgestoken en stond op het fietspad. Zij keek voor haar man of er ook verkeer aankwam. Toen de weg vrij was stak hij over en miste de verbindingsstuk naar het fietspad. Kwam naast het asfalt en viel op zijn heup op het asfalt. Met onbekend gebleven letsel werd de 82 jarige man in een  ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Zaterdag 12 augustus 2023
Vond er omstreeks 15.30 uur een conflict plaats binnen de familie aan de Binnenveldweg. Hierbij werd er over en weer geslagen. Door de politie is er bemiddeld. Later in de week deden beide partijen melding bij de politie, dat zij alsnog aangifte wilden doen van mishandeling.

Zondag 13 augustus 2023
Melding om 17.50 uur van een opbouw illegale zendmast aan de Weertjesweg. Door de politie werden een aantal personen aangetroffen die stonden op het verlaten terrein (voormalig camping de Weertjes) naast een zendmast. De zendmast was nog niet in werking, maar dit was wel de bedoeling. De politie heeft hen gesommeerd de zendmast weg te halen. Dit bleek de volgende dag ook gebeurd te zijn.

Een surveillant van een beveiligingsbedrijf trof omstreeks 08.50 uur op de Bouwstraat een totaal verregende doos met afval van lachgasgebruik en een kantenklare joint. Naast de doos lag een 2000 gram lachgasfles, deze was zwaar en dus kennelijk nog gevuld. De politie liet ter plaatse de fles leeg laten lopen en deze werd ter vernietiging overgebracht naar het politiebureau te Goor. De doos werd in een vuilnisbak van de gemeente Haaksbergen gedumpt.

Maandag 14 augustus 2023
Was er vorige week ingebroken bij een cafetaria aan de Bartokstraat. Omstreeks 05.50 uur kwam er nu een inbraakalarm binnen en ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse.  Al aanrijdend werd het alarm op de juiste wijze afgemeld. Eigenaar had het vermoeden dat het alarm spontaan was afgegaan en trof verder geen bijzonderheden aan bij zijn cafetaria.

Dinsdag 15 augustus 2023
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een elektrische fiets tussen 20:00 en 22:15 uur aan de Kolenbranderweg bij Tennis & Padel Veldmaat. Betrof een zwarte QWIC, Performance MA 11 Speed. De fiets werd door de politie als gestolen gesignaleerd.

Woensdag 16 augustus 2023
Deed een 30 jarige inwoner uit Haaksbergen aangifte van betaalverzoekfraude. Hij had een SMS ontvangen waarin stond dat  hij nog een openstaande schuld had van: EUR 437,87 die tot op heden niet betaald was. En betaald moest worden voor 18-08-2023 via een bijgevoegde link. De 30 jarige man trapte er niet in en deed aangifte bij de politie.

Donderdag 17 augustus  2023
Werd er tussen 15:45 en 16:45 uur een fiets gestolen voor de winkel van Ter Stal aan de Spoorstraat. Betrof een grijze elektrische fiets merk Gazelle, type GRENOBLE C8 HMB en deze was voorzien van dubbele fietstassen. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Bron: Politie Haaksbergen.