11:21 Haaksbergen - aangepast om 11:21

Politieberichten Haaksbergen week 36/37

Vrijdag 8 september 2023
Melding dat een ouder echtpaar in Haaksbergen meerdere spookfacturen en aanmaningen kreeg vanuit een incassobureau na het afsluiten van het abonnement van een weekblad. Bij navraag bij het weekblad bleek er niets meer open te staan. Ook werd er gebeld met het genoemde incassobureau, echter hier werd de telefoon niet opgenomen. Men was toch wel een beetje bang dat iemand van het incassobureau aan de deur zou komen. Er werd afgesproken dat brieven van het incassobureau naar de politieagent gestuurd kunnen worden, die hun te woord heeft gestaan. En verder werd het advies gegeven om vooral niemand binnen te laten en de politie te bellen, mocht iemand van het “incassobureau” toch aan de deur komen.

Zaterdag 9 september 2023
Kreeg de politie omstreeks 14.20 uur melding dat iemand onwel was op de Molenstraat. Toen de politie ter plaatse was, troffen zij een vrouw aan die gewoon bij bewustzijn was. Ze reageerde alleen nergens op en liep telkens bang weg. Er leek op dat moment geen direct gevaar voor haar of anderen.  Even later kwam de melding dat de vrouw midden op straat zou lopen en haar broek had uitgetrokken. Een omstander gaf aan dat de vrouw bij de Stichting Trajectum in Rekken zou verblijven. Bij navraag bleek dat de vrouw daar inderdaad was weggelopen. Door de politie werd zij teruggebracht naar de instelling in Rekken.

Zondag 10 september 2023
Melding om 10.50 uur aan de Münsterdijk, dat de bestuurder van een zwarte Ford Fiësta roekeloos had gereden. Daarbij een verkeersbord had geramd en in de sloot/weide was beland, maar op mysterieuze wijze ook weer was doorgereden. Op de plaats van het ongeval lagen verschillende brokstukken van de auto, waaronder een spiegel en een handgreep. Ook was een gedeelte van het kenteken bekend. De ter plaatse gekomen politie kon door middel van de RDW zoektool het volledige kenteken herleiden van de Ford Fiësta. En is naar het adres van de tenaamgestelde in Buurse gereden. Aldaar werd de beschadigde zwarte Ford Fiësta  aangetroffen, echter zonder bestuurder. In de woning was niemand aanwezig, dan wel niemand reageerde op de komst van de politie. Er werd door de politie een vordering verstuurd naar de eigenaar van de Ford Fiësta  om bekend te maken, wie de betrokken bestuurder was tijdens het ongeval.

Maandag 11 september 2023
Melding om 15.30 uur van een winkeldiefstal aan de Spoorstraat. Bleek dat een medewerker van de winkel had gezien dat een klant iets in de schappen gooide. Toen zij daar ging kijken, trof ze labels van kleding aan. Zij gaf dit door aan haar manager. Nadat de klant bij de kassa een hemdje van 3 euro had afgerekend, vroeg de manager of hij in haar tas mocht kijken. in de tas zat een sportbroekje zonder label. Er zat nog wel een kleerhanger aan, maar deze halen ze er bij de kassa normaal altijd af en worden niet aan klanten meegegeven. Door de politie werd een aangifte opgenomen. De 42 jarige winkeldievegge uit Almelo werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne voor nader onderzoek. Tijdens het onderzoek bleek dat de 42 jarige vrouw uit Almelo ook nog een andere sportbroek had gestolen bij een winkel in Haaksbergen.

Dinsdag 12 september 2023
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een fiets. De eigenaar had deze omstreeks 09.30 uur niet afgesloten gestald bij een bushalte aan de Hengelosestraat. Betrof een paarse damesfiets van het merk Gazelle, type Puur NL met als bijzonderheid, dat het frame voorop los was geraakt en nu weer vast zit met een touw. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Woensdag 13 september 2023
Vond er een verkeersongeval met letsel plaats op de nieuwe N18. Een 32 jarige bestuurder uit Enschede moest remmen voor zijn voorligger. Hierdoor week een 43 jarige automobilist uit Tolkamer uit naar de andere rijstrook.  Door het uitwijken begon zijn voertuig te slingeren en raakte hij de macht over zijn voertuig kwijt. Tijdens het slingeren raakte zijn auto de auto die remde voor zijn tegenligger. Hierdoor raakten beiden van de weg. De 32 jarige automobilist uit Enschede ging over de kop en kwam op zijn zijkant terecht. De 43 jarige automobilist schoot door de omheining heen het achtergelegen weiland in. Beide bestuurders werden nagekeken door ambulancepersoneel. De 32 jarige bestuurder kon na controle zijn weg vervolgen.  De 43 jarige bestuurder uit Tolkamer werd met onbekend gebleven lets in de ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Donderdag 14 september  2023
Kreeg de politie in de nachtelijke uren melding van een caravanbrand op camping De Leemkoel te Buurse. Door de Forensische Opsporing van de politie zal onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van de brand. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden

Bron: Politie Haaksbergen