16:28 Haaksbergen - aangepast om 16:28

Politieberichten Haaksbergen week 37/38

Woensdag 9 september 2020
Kwam een 68 jarige vrouw uit Haaksbergen melden dat ze omstreeks 08:15 uur op de Albert Cuyplaan een aanrijding gehad had met een meisje op haar fiets. Voorval vond plaats op de rotonde. Meldster zag dat het meisje van schrik weer op haar fiets stapte en wegreed. Meldster is haar gevolgd maar door de fietspaden is ze haar kwijtgeraakt. Meldster zegt dat het haast niet anders kan dan dat de fiets van het meisje schade moet hebben en dit wil ze graag regelen. Meldster heeft het vermoeden dat het meisje in de buurt van de Hondelink woont.

Melding bij de politie omstreeks 09:50 uur van een verdachte situatie omgeving Mr Eenhuisstraat te Haaksbergen.
Door melder was gezien dat een lange, kale man met bordeaux kleurig shirt en antraciet kleurige joggingbroek mogelijk in een kleine blauwe auto zou inbreken. Met drie politieauto’s werd in de omgeving gezocht, echter de man niet meer aangetroffen.
Contact met melder gaf aan dat de man alleen maar in een kleine auto had gekeken.

 

Donderdag 10 september 2020
Melding woningbrand aan`t Kempke. Bleek dat een bewoner achter zijn woning meerdere goederen in brand gestoken had.
Verbrand leken, o.a. een beeldscherm en een afzuigkap. Ook een fiets en blikken waren door de brand aangetast.
De bewoner kreeg een proces-verbaal voor brandstichting.

Kreeg de politie het verzoek te rijden naar de N18 thv hectometerpaal 252.5. Melder zou hier vlak achter wonen en een harde klap hebben gehoord.
Bleek dat een oplegger een klapband gehad had. Betrof een grote vrachtwagen + oplegger met een hijskraan als lading.
Rijkswaterstaat heeft de weg beveiligd bij het vervangen van de band.

Vrijdag 11 september 2020
Stond een bewoner in de Ds van Kriekenstraat in de keuken en kwam opeens een man met een helm op achter het huis bij zijn deur. De bewoner vroeg wat moet je hier en de man ging er snel vandoor op een scooter. Bewoner heeft de man goed laten schrikken. De blanke man droeg een spijkerbroek, een sportshirtje met daaroverheen een spijkerjasje. De man was klein. Helm die de man droeg was zwart.

Kreeg de politie meerdere meldingen over een Russische zwerver in de buurt van Haaksbergen. Deze man werd aangetroffen en is kennelijk ergens ontslagen en gaf aan terug te willen naar Duitsland. Had niks bij zich, geen paspoort niks, alleen een tas van de Albert Heijn. Met behulp van een tolk gevraagd wat de politie voor hem kon doen. De man is door de politie naar het NS station te Hengelo gebracht, zodat hij daar de trein naar Berlijn kon nemen om daar in het in het consulaat van Rusland een nieuw paspoort te regelen.

Zaterdag 12 september 2020
Kreeg de politie de melding over een agressieve hond aan de Zieneschstraat. Door een hondengeleider werd onderzoek verricht en de hond vertoonde inderdaad agressief gedrag. Ook bleek de hond in het verleden al eens vaker betrokken geweest te zijn bij bijtincidenten. Er gaat overleg plaatsvinden hoe nu verder te handelen met deze hond.

Zondag 13 september 2020
Vond er een mishandeling plaats aan de Mulderstraat, een 20 jarige man uit Bentelo werd hiervoor aangehouden en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. Na verhoor werd hij met een dagvaarding heengezonden.

Maandag 14 september 2020
Werd een 44 jarige bewoner uit de Wagnerstraat aangehouden op last van de recherche uit Hengelo en ingesloten in het arrestantencomplex te Borne.

Bleek een 41 jarige campingbewoner aan de Wargerinksweg nog een boete van 1233 euro te hebben openstaan, deze werd door hem contant voldaan.

 

Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen