01 okt - 14:07 Haaksbergen - aangepast om 14:07

Politieberichten Haaksbergen week 38/39

Vrijdag 22 september 2023
Kreeg de politie om 07.36 uur de melding, dat op het schoolplein Los Hoes een Stint met twee kinderen in de heg was gereden. De melder was een passant en deze maakte zich zorgen.  De politie heeft ter plaatse met de bestuurster van de Sint gesproken, deze gaf aan dat zij een certificaat had om een Sint te besturen. Door een bedieningsfout had zij even de controle over het voertuig verloren. De kinderen in de Sint hadden niets opgelopen, aangezien deze veilig in de gordels zaten.

Zaterdag 23 september 2023
Melding om 12. 50 uur dat iemand onwel achter het stuur zou zitten op de oprit van de N18 aan de Kolenbranderweg. De politie heeft ter plaatse gezorgd voor een veilige werkomgeving voor de ambulancebroeders. De 47 jarige automobilist uit Hengelo werd ter controle met een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Vond er om 23.00 uur een aanrijding plaats op de Eibergsestraat thv het voormalig Danspaleis.  Een 42 jarige bestuurster uit Haaksbergen, die betrokken was bij de aanrijding, bleek te veel alcohol genuttigd te hebben.  Aan de politiepost te Haasbergen blies zij 625 ug/l, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Zondag 24 september 2023
Melding om 11.41 uur dat er een ongeval had plaatsgevonden aan de Weertsweg. Iemand was met zijn arm klem te komen zitten, nadat een achterklep van 700 kg van de aanhanger plotseling naar beneden kwam. Het 58 jarige slachtoffer werd met spoed in een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede. Door de politie werd de arbeidsinspectie in kennis gesteld voor nader onderzoek.

Maandag 25 september 2023
Werd er melding gedaan dat tegen een bedrijfspand aan de Goorsestraat een geïmproviseerde verfbom met witte verf was gegooid. Volgens de melder  gaat het om een met verf gevulde kerstbal die bovenop met tape is afgeplakt. Deze is vervolgens tegen de muur van het pand gegooid, waardoor er verf op de muur en de stoep is gekomen. De melder gaat bij de politie online aangifte doen van deze vernieling. Ook gaf hij aan meer van dit soort witte verfvlekken met scherven van kerstballen in Haaksbergen gezien te hebben. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden.

Dinsdag 26 september 2023
Zag de politie om 18.45 uur over de Van Heemskerckstraat een automobilist rijden, waarvan bekend is dat deze geen rijbewijs heeft. Na een drugstest bleek, dat de 39 jarige bestuurder uit Hengelo ook onder invloed was van cannabis. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Goor voor een bloedafname. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Woensdag 27 september 2023
Een 42 jarige automobilist  was om 01.50 uur via de N18 onderweg naar Enschede vanuit Haaksbergen. Hij had hier een bedrijfsuitje gehad en is tijdens het rijden in de berm terecht gekomen. Door een stuurcorrectie vloog hij met zijn auto over de vangrail heen en ging daarbij over de kop. Auto was hierdoor total loss. Uit de ademtest bleek dat de 42 jarige automobilist te veel alcohol had genuttigd. Ter controle werd de man in een ambulance vervoerd naar het MST in Enschede, vanwege de hoge impact van het ongeluk. In het MST is een GGD arts ter plaatse gekomen voor het afnemen van het bloedonderzoek. Door de politie zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Donderdag 28 september  2023
Kreeg de politie in de ochtend de melding dat een ouder echtpaar in de nachtelijke uren om 2.30 uur bezoek had gehad van twee mannen. Deze waren op het erf aan de achterzijde van de woning geweest. De 79 jarige bewoner was naar buiten gegaan, toen hij hoorde dat de hond aansloeg. Twee mannen renden weg en gingen er vandoor in een donkerkleurige auto. De bewoner heeft geen signalementen van deze personen en ook geen merk of type van de  auto. Alles bleek verder nog afgesloten te zijn en er bleek niets weggenomen te zijn. Wel was door de mannen de hekken van de erfafscheiding los gezet. Deze zitten normaal dicht, omdat er paarden op het erf zijn. De politie heeft het verzoek gedaan om de volgende keer gelijk te bellen en niet in de loop van de dag.

Bron: Politie HAaksbergen