09:05 Haaksbergen - aangepast om 09:05

Politieberichten Haaksbergen week 40/41

Vrijdag 7 oktober 2022
Melding van vernieling van een ruit en bedreiging aan de Julianastraat. De 39 jarige bewoner wilde geen aangifte doen, maar verzocht wel om bemiddeling van de politie.

Kreeg de politie een melding dat iemand haar gestolen koffer zag in een auto aan de Blankenburgerstraat. De eigenaar van de auto bleek een 64 jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats te zijn. Deze werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne.

Zaterdag 8 oktober 2022
Kreeg de politie een prio 1 melding om te gaan naar de Parnassia te Haaksbergen. Hier had de politie een Emergency-Call gekregen van een personenauto. Ter plaatse bleek het loosalarm te zijn. Het verzoek werd gedaan aan de eigenaar om naar de garage te gaan mocht dit weer gebeuren.

Zondag 9 oktober 2022
Reed de politie in de nachtelijke uren over de Wiedenbroeksingel. Een tegemoetkomende auto bleef maar midden over de singel rijden. De bestuurder moest een alcoholcontrole ondergaan en bleek te veel alcohol genuttigd te hebben en werd vervolgens overgebracht naar de politiepost te Haaksbergen.

Maandag 10 oktober 2022
Bleek dat een vrouw kastanjes aan het rapen was geweest bij een leegstaand bedrijfspand aan de Goorsestraat.
De vrouw had zich echter binnen de hekken opgesloten. Door de politie werd het hangslot doorgeknipt om mevrouw veilig buiten de hekken te krijgen. Eigenaar van het pand werd hiervan in kennis gesteld.

Vond er een aanrijding met letsel plaats op de Albert Cuyplaan. Een 64 jarige man uit Goor reed met zijn bromfiets over de Albert Cuyplaan, komende uit de richting van de Nijverheidsstraat. Gekomen ter hoogte van de parkeerplaats van de Kringloop, bracht een 82 jarige man uit Goor zijn auto tot stilstand op de parkeerplaats om voorrang te verlenen aan de 64 jarige op zijn bromfiets. Aan de zijde van de Kringloop stond op dat moment een bestelauto geparkeerd langs de kant van de weg. Mogelijk heeft deze bestelauto het zicht van de 64 jarige geblokkeerd, waardoor deze schrok en een uitwijkmanoeuvre werd gemaakt waardoor de 64 jarige ten val is gekomen. De 64 jarige werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

Dinsdag 11 oktober 2022
Melding van een eenzijdig ongeval, val van een scooter op de Wiedenbroeksingel. Bij aankomst bleek dat de bestuurder een 74 jarige man uit Haaksbergen net een griepprik had gehad. En mogelijk in combinatie met het rijden over gevallen eikels die op straat lagen zijn balans had verloren. Letsel bleek mee te vallen, was alleen sprake van een schaafwond.

Woensdag 12 oktober 2022
Door onbekende oorzaak begon de auto van een 30 jarige Buursenaar op de Wiedenbroeksingel te roken onder het dashboard. De 30 jarige zette de auto aan de kant en deze vatte vervolgens vlam. Door de brandweer werd de brand geblust. De auto moest worden afgesleept.

Vond er een burenruzie plaats aan de Julianastraat door de politie werd bemiddeld.

Werd er melding gedaan dat jongeren stoelen uit een tuin hadden gehaald aan de Meijersgaardenweg en in de Buurserbeek hadden gegooid. De meldster had een foto van de jongeren gemaakt, waarop haar werd medegedeeld dat men wist waar zij woonde. Aan de hand van de foto probeert de politie de identiteit van de jongeren te achterhalen.

Donderdag 13 oktober 2022
Vonden er geen incidenten plaats in de gemeente Haaksbergen waarbij om inzet van de politie werd gevraagd.

Bron: Politie Haaksbergen