09:39 Haaksbergen - aangepast om 09:39

Politieberichten Haaksbergen week 41/42

Dinsdag 6 oktober
Maar liefst drie aangiftes via internet van het verlaten van plaats van ongeval zonder dat de dader zich bekend had gemaakt. 

Woensdag 7 oktober
Een bekende van ons werd rijdend op bromfiets aangetroffen. Zijn rijbewijs is ongeldig verklaard. Het leverde zijn tweede proces-verbaal in 14 dagen op. 

Melding dat er vanaf een Engelse pickup olijfbomen worden verkocht. De mannen geven aan dat de bomen goedkoop zijn omdat ze niet mee kunnen nemen naar England. Het vermoeden is dat de bomen van diefstal afkomstig zijn. Voertuig is niet aangetroffen. 

Donderdag 8 oktober
‘s Nachts werden wij gevraagd voor een til-assistentie. Een bewoner kon op eigen kracht niet meer opstaan. Ook niet samen met zijn vrouw. De man werd voor de zekerheid nog even onderzocht door de verpleegkundige van de Rapid Responder( een ambulance met 1 verpleegkundige)

Er wordt door ons een onderzoek naar het verlaten van de plaats van een ongeval ingesteld. De betrokken auto werd aangetroffen in de berm van de Rondweg. De bestuurder was al weg. De bestuurder van de auto had schade veroorzaakt aan het straatmeubilair van de kruising met de Scholtenhagenweg. 

Vrijdag 9 oktober
Een bewoner van Haaksbergen maakte melding van een poging oplichting. Men had hem een brief gestuurd dat hij onmiddellijk geld moest overmaken omdat anders er conservatoir beslag zou worden gelegd. Het bleek een nepbrief te zijn. 

Tijdens het plaatsen van een schutting werd bij een woning aan de Rembrandtstraat een gasleiding geraakt. De gewaarschuwde brandweer nam de 1e maatregelen waarna het gasbedrijf het overnam. 

N.a.v. klachten werd een grote groep jongeren aangetroffen op het terrein van de voormalige Theo Scholteschool aan de Van Brakelstraat. De groep werd weggestuurd. 

Zaterdag 10 oktober
Om 11.20 uur werd een fietser aangereden door een auto. De fietser kwam van de Mozartstraat en reed de Wiedenbroeksingel op. Daarbij werd zij aangereden door een auto die op de Wiedenbroeksingel reed. Mevrouw kwam ten val. Na een korte behandeling door het personeel van de ambulance kon zijn naar huis. 

Er werd geklaagd over het contant blaffen van een hond in of bij een woning aan de Wagnerstraat. Een neef van de eigenaar van de hond zou op het dier passen maar was onvindbaar. Door de DIPO( Dierenpolitie) wordt een onderzoek naar het welzijn van de hond ingesteld. 

Zondag 11 oktober
Om 07.00 uur meldde een passant dat er een auto in de sloot lag van de Broekheurnerweg nabij de kruising met Braamweg. De passant durfde niet te kijken of er nog iemand in het voertuig lag. We hebben de verlaten auto aangetroffen. Kennelijk had de bestuurder de bocht in de weg gemist. Nadat er straatmeubilair was geramd schoot de auto de sloot in. De 21 jarige bestuurder op ons verzoek door zijn ouders uit bed gehaald. Hij erkende te hebben gereden. Hij kreeg een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Tevens was de auto niet verzekerd. 

Om 21.45 uur meldde een bezorgde buurtbewoner dat zich een auto zich ophield in hun straat, de Beethovenstraat. De auto was voorzien van een buitenlands kenteken. De 4 inzittenden gedroegen zich zenuwachtig en waren contant met hun telefoon in de weer. Toen de buurtbewoner naar de auto liep om te kijken waar de inzittenden mee bezig waren reed de auto snel weg. De auto werd door ons niet meer aangetroffen. 

Om 14.00 uur sprak ons een bewoner van de Veddersweg aan. Door de bezoekers van Het Lankheet en Het Assinkbos werd geparkeerd op de parkeerplaats voor de Veddersbrug. De parkeerplaats is echter te klein waardoor de wandelaars hun auto aan de Veddersweg parkeren. De ruimte wordt dan te smal, waardoor de bewoner met zijn landbouwmachines er niet langs kan. We hebben gekeken en de klacht was terecht. De situatie is aan de gemeente doorgegeven. 

Maandag 12 oktober
Om 04.45 uur, rijdend over de Hasseltweg, sprong er een paard, voor de dienstauto, de weg op. Het paard werd door ons opgevangen. Het bleek uit een weiland aan de Scholtenhagenweg ontsnapt te zijn. Paard en eigenaar zijn herenigd. 

Rond 11.30 uur viel een 60 jarige man uit Hengelo van een paardenwagen op de Deelweg. Hij brak zijn been en is voor verdere behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

 

Albert Steenkamp
Wijkagent
Haaksbergen Centrum, Honesch en ‘t Langelo
Politie | Oost-Nederland| Twente | Haaksbergen

Twitter@Politiehaaksbergen
facebook.com/politiehaaksbergen