14:13 Haaksbergen - aangepast om 13:17

Politieberichten Haaksbergen week 42/43

Vrijdag 28 oktober 2022
Melding om 23.20 uur van veel geluidsoverlast bij een horecagelegenheid aan de Enschedesestraat. Door de politie werd geen overlast geconstateerd.

Meldingen in de avonduren van vuurwerkoverlast aan de Hassinkborgh en aan de Lavendel. De politie heeft een onderzoek ingesteld maar de daders niet meer aangetroffen.

Zaterdag 29 oktober 2022
Meldingen geluidsoverlast van jongeren bij het tankstation aan de Hengelosestraat en aan de Sterrebosstraat. De politie trof wel wat jongeren aan maar constateerde geen overlast.

Zondag 30 oktober 2022
Melding in de nachtelijke uren van geluidsoverlast aan de Jan Steenstraat. Door de politie werd bemiddeld.

Vond er om 14.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de Berktepaalweg. Een 66-jarige automobilist uit Enschede kwam uit een onverharde weg en verleende geen voorrang aan een 56-jarige motorrijdster uit ’s Heerenbroek. De 56-jarige werd met onbekend gebleven letsel overgebracht naar het MST te Enschede.  Beide voertuigen die betrokken waren bij de aanrijding werden door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

Maandag 31 oktober 2022
Kreeg de politie om 09.30 uur het verzoek om toezicht te houden bij de Nederlandse-Duitse grens in Buurse in verband met een beroving van een grijze Volkwagen Golf  in Ahaus.  Met meerdere politie-eenheden werd gezocht in Nederland en Duitsland naar de dader, echter zonder resultaat.

Dinsdag 1 november 2022
Melding winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Een man zou twee saucijzenbroodjes hebben opgegeten en wilde deze niet afrekenen. Bleek te gaan om een 64-jarige zonder vaste woon- en verblijfplaats. Deze was opstandig, intimiderend en beledigde de politieagenten. De 64-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne.  Na verhoor werd hij de volgend dag heengezonden met een dagvaarding om te verschijnen bij de politierechter.

Een bewoner van de Klaverkamp zat de voetbalwedstrijd Glasgow – Ajax  te bekijken toen hij plotseling een knal hoorde. Bleek dat twee stenen door het glas van de voordeur waren gegooid. Geen daders te zien. Bewoner had geen idee wie dit gedaan kan hebben. De politie heeft een onderzoek ingesteld en een aangifte opgenomen.

Woensdag 2 november 2022
Was iemand om 18.00 uur aan de Weegbree zijn hond aan het uitlaten toen hij een knal hoorde bij de buren. Hij riep de naam van zijn buurvrouw en er werd niet gereageerd. Dit vond de buurman vreemd. Is gaan kijken en zag dat de poort van de achtertuin openstond. Tevens dat er een gat in de ruit zat en er een deur openstond. De politie werd gebeld en deze hebben de woning doorzocht. Niemand werd aangetroffen. Vervolgens kwam de bewoonster thuis en die miste niks en zag ook niks op een andere plek liggen. Een aangifte werd opgenomen van poging inbraak. Het vermoeden is dat de dader niet binnen is geweest. Dat deze gestoord is en vervolgens gevlucht is.

Kreeg de politie om 21.30 uur de melding om te gaan naar de Kattenstaartweg. Aldaar zouden vijf blauwe vaten liggen. Eén van de vaten bleek te lekken. Hierop is de brandweer ingeschakeld. Zij gaven aan dat het om een vaste stof zou gaan en er geen direct gevaar was. De vaten werden opgeruimd en vervoerd naar Zwolle voor onderzoek door de Landelijke Forensische Opsporing van de politie. De politie is op zoek naar getuigen die het dumpen van de vaten heeft gezien.

Donderdag 3 november 2022
Vond er om 14.00 uur een aanrijding plaats aan de Spinnerstraat.  Ter plaatse bleek uit de verklaring van een betrokkene, dat hij op onverklaarbare reden een ander voertuig had geraakt. Dit voertuig was vervolgens doorgeschoven en heeft een ander geparkeerd voertuig geraakt. De politie kwam ter plaatse en door beide partijen werd een Europees schadeformulieren ingevuld.

Bron: Politie Haaksbergen