15 nov - 18:32 Haaksbergen - aangepast om 19:12

Politieberichten Haaksbergen week 44/45

Vrijdag 4 november 2022
Melding om 15.53 uur van een onwel persoon bij een supermarkt aan de Altsteedseweg. Toen de politie ter plaatse kwam was een 18 jarige Duitse jongen al in de stabiele zijligging gelegd. En werd hij opgevangen door het personeel van de supermarkt en familie. Met een Nederlandse ambulance werd hij vervoerd naar het ziekenhuis in Ahaus.

Zaterdag 5 november 2022
Controleerde de politie om 01.55 uur op de Noordsingel een 26 jarige automobilist uit Haaksbergen. Bij de ademtest bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd. De 26 jarige werd aangehouden en de uitslag van de ademanalyse aan de politiepost te Haaksbergen was 445 ug/l/. De 26 jarige kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Melding om 13.55 uur van een aanrijding met letsel aan de Nijverheidstraat. De ambulance was eerder dan de politie ter plaatse en men constateerde licht letsel. Een 44 jarige automobilist was vanuit de Nijverheidsstraat rechtsaf de Westsingel opgereden. Had de snelheid van de naderende 25 jarige automobilist uit Haaksbergen onderschat. Men probeerde nog uit te wijken voor elkaar maar een aanrijding was het gevolg.  De 25 jarige automobilist kwam met zijn voertuig in een slip terecht en raakte met de achterzijde van zijn auto een lichtmast. Deze bleek hierdoor iets scheef te staan en was licht beschadigd. De gemeente werd hiervoor in kennis gesteld. Beide voertuigen waren zwaar beschadigd en werden afgesleept.

Kreeg de politie om 22.00 uur de melding om te gaan naar de Spoorstraat, aldaar zou een groep jeugd aan het rondhangen zijn en vuurwerk afsteken. Ter plaatse aangekomen zag de politie we een groep van ongeveer 10-15 jongeren. Een aantal liep gelijk weg en van de anderen werd de identiteit vastgesteld. Zij gaven aan geen vuurwerk te hebben aangestoken en werden vervolgens weggestuurd met een waarschuwing.

Zondag 6 november 2022
Negeerde een 60 jarige automobilist het stopteken van de politie en probeerde via de steeg van de Hibbertstraat naar de Molenstraat te vluchten. Daar werd hij alsnog door de politie aangehouden. De 60 jarige automobilist bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Uitslag van de ademanalyse aan de politiepost te Haaksbergen was 510 ug/l. De 60 jarige kreeg een rijverbod van 5 uur. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Melding om 17.00 uur, dat een man met een ketting ruiten zou vernielen aan de Lansinkstraat en Spoorstraat. De politie trof de man aan op de Goorsestraat. Hij reageerde niet op aanspreken en aanwijzingen van de politie. Hierop maakte de politie gebruik van een stroomstootwapen om de man onder controle te krijgen en aan te houden. Het bleek te gaan om een 35 jarige man uit Haaksbergen, die met een hondenketting meerdere ruiten en een auto had vernield. De 35 jarige werd ingesloten in het arrestantencomplex te Borne en de volgende dag overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Maandag 7 november  2022
Werd de politie naar de Moatschnieder gestuurd, alwaar een aggregaat en een vuilwaterpomp uit een zeecontainer waren gestolen. Afgelopen vrijdag 4 november 2022 waren deze spullen gestald in een afgesloten blauwe zeecontainer. Deze container stond tussen de Noordsingel en de Moatsniederm pal achter perceel 24. Het aggregaat wat is gestolen, is zo zwaar dat men wel met twee personen moet zijn geweest.

Kreeg de politie omstreeks 18.00 uur het verzoek om te gaan naar de Frans Halsstraat, aldaar had men last van jeugd op straat. Door de politie werd geen jeugd aangetroffen.

Dinsdag 8 november 2022
Controleerde de politie om 23.50 uur een 32 jarige automobilist uit Haaksbergen op de Enschedesestraat. Deze bleek  niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs en hij was tevens onder invloed van alcohol en drugs. De 32 jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Hengelo voor een bloedafname. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Werd een 73 jarige inwoonster van Haaksbergen omstreeks 18.00 uur gebeld door zogenaamd iemand van de ING bank. Hij deelde haar mede dat haar bankpas was gehackt en er zouden pogingen gedaan worden om geld van haar rekening te halen. De zogenaamde medewerker van de ING bank kon geen antwoord geven om welk bankrekening het ging, waarop de 73 jarige vrouw de verbinding verbrak. Na enkele minuten werd ze weer gebeld. Wederom een poging om haar op te lichten. De ING medewerker wilde haar helpen. Ze kon op de site van de ING wel zijn naam vinden. Ze moest alleen de computer opstarten. Opnieuw trapte de 73 jarige vrouw er niet in.

Woensdag 9 november 2022
Ontdekte een 45 jarige man uit Enschede dat goederen van zijn bedrijf verduisterd waren en nu opgeslagen lagen in een garagebox aan de Wolkammerstraat te Haaksbergen. De goederen werden door de politie inbeslag genomen en de 51 jarige verdachte uit Enschede zal op een later tijdstip gehoord worden als verdachte door de politie.

Troffen de politie in de nachtelijke uren op de parkeerplaats bij VV Haaksbergen een bestelauto aan die gesignaleerd stond als verduisterd. Bleek dat een 55 jarige inwoner uit Hengelo deze bestelauto geleased had maar de huurovereenkomst niet betaald had. De bestelauto werd inbeslag genomen en door een bergingsbedrijf opgehaald.

Donderdag 10 november 2022
Melding dat een man naakt in de bosschages lag aan de Needsestraat. Door de politie werd een 41 jarige man uit Neede aangetroffen, die lag te kermen en te schreeuwen. En verder zwaar onder invloed was van harddrugs (GHB).  De 41 jarige werd nagekeken door personeel van de ambulance maar hoefde niet vervoerd te worden. De 41 jarige zou gaan regelen dat iemand hem zou ophalen.

Kreeg een 61 jarige inwoonster van Haaksbergen het volgende Whatsappbericht: “Hoi mam. Heb mijn telefoon laten vallen, en krijg een leentoestel. Stuur mij even een bericht via whatsapp naar mijn nieuwe nummer dat ik je nu geef. Dus niet hier op reageren, maar naar mijn nieuwe nummer. Ik probeer iets te betalen via de app maar dat lukt mij niet. Kan je het voorschieten? Ik betaal het morgen terug. Anders verhogen ze het bedrag. Als het kan?“  De 61 jarige vrouw trapte niet in deze vorm van oplichting en deed melding bij de politie.

Haalde omstreeks 14.00 uur een 27 jarige automobilist een politieauto in met 120 km/u op de nieuwe N18, terwijl daar maximaal 100 km/u is toegestaan. Bij controle bleek dat de 27 jarige automobilist geen geldig rijbewijs had. Door de politie werd een bekeuring opgemaakt.

Bron: Politie Haaksbergen