20 nov - 08:38 Haaksbergen - aangepast om 08:38

Politieberichten Haaksbergen week 45/46

Zaterdag 11 november 2023
Constateerde de politie omstreeks 00.30 uur, dat er een illegaal pokertoernooi plaatsvond in een accommodatie aan de Bartelerweg. Ongeveer 25 deelnemers waren aanwezig. Door de politie zal overleg plaatsvinden met de gemeente Haaksbergen over toekomstige handhaving en eventuele vervolging van de organisator van dit pokertoernooi.

Zondag 12 november 2023
Kreeg de politie om 14.06 uur de melding dat een bekende zedendelinquent uit Neede aan de Assinkweg zou rondlopen in een broek zonder achterkant, waardoor zijn billen te zien waren.  Ook hadden een man en een vrouw gezien dat de 42 jarige man uit Neede zijn geslachtsdeel uit zijn broek had gehaald en hier deed men  aangifte van. De 42 jarige man, die onder invloed was van drugs, werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex te Borne.  Na verhoor werd hij in de avonduren weer in vrijheid gesteld. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandag 13 november 2023
Werd een 54 jarige inwoonster van Haaksbergen gebeld door de bank met de mededeling dat er iemand fraude wilde plegen met haar creditcard en dat deze nu geblokkeerd was. De 54 jarige vrouw is op zoek gegaan naar haar portemonnee om de creditcard door te knippen. Haar portemonnee bleek weg te zijn en is vermoedelijk door een zakkenroller een dag eerder wegenomen in een winkel aan de Dr Prinsstraat te Haaksbergen.  Hierop heeft de 54 jarige vrouw ook haar andere bankpassen die in de portemonnee zaten geblokkeerd. Door de politie is een aangifte opgenomen en werden camerabeelden opgevraagd bij de winkel aan de Dr Prinsstraat.

Dinsdag 14 november 2023
Vonden er conflicten plaats in de familie- en relatiesfeer plaats aan de Herman van der Haarstraat en Kinkelerweg. Bemiddeling door de politie vond plaats.

Woensdag 15 november 2023
Is de politie op verzoek van de woningbouwvereniging Domijn meegegaan naar een woning aan de Ferdinand Bolstraat. De huur was een tijd geleden opgezegd, echter de uiterlijke termijn om de sleutels in te leveren en de woning te ontruimen waren verstreken. Daarom had de woningbouwvereniging besloten om de cilinders van de woning te vervangen. Onder toezicht van de politie is er een raam geopend en heeft men zich toegang tot de woning verschaft. In de woning was het een grote bende. Een nieuwe cilinder werd in de deur geplaatst. Door de woningbouwvereniging is de deurwaarder in kennis gesteld, die de woning bezocht heeft en een proces-verbaal van constatering heeft opgemaakt.

Donderdag 16 november  2023
Vond er om 15.40 uur een aanrijding met letsel plaats op de Hengelosestraat. Een 44 jarige automobilist uit Haaksbergen reed met zijn auto de parkeerplaats af en stond stil op het fietspad. Een 17 jarige dame uit Haaksbergen, die op een bromfiets reed over het fietspad van de Hengelosestraat kon niet meer tijdig stoppen voor de stilstaande auto en een aanrijding was het gevolg. Ter controle werd zij met onbekend gebleven letsel in een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Bron: Politie Haaksbergen