25 nov - 17:15 Haaksbergen - aangepast om 14:19

Politieberichten Haaksbergen week 46-47

Vrijdag 18 november
Rond het middaguur werd uit een bus van een aannemer een aggregaat weggenomen door een man. De man vertrok in een kleine blauwe auto. Van de diefstal zijn beelden. Het aggregaat was voorzien van een beveiliging. Met behulp van deze beveiliging werd het aggregaat door de collega’s van Enschede  in een bedrijf in Boekelo aangetroffen. Het verdere onderzoek naar de dader van de diefstal  ligt nu bij de recherche. 

In de vooravond werd een dertienjarige jongen door het personeel van een supermarkt aan de Spoorstraat gepakt nadat hij in de supermarkt vuurwerk had afgestoken.  Na een stevig gesprek is de jongeman weggestuurd. 

Door een automobilist op leeftijd werd het gaspedaal ingedrukt op een moment dat hij moest remmen. Hij reed een complete lichtmast op de kruising Enschedesestraat Blankenburgerstraat  uit de grond. De man wordt aangemeld voor een rijvaardigheidstest bij het CBR. 

Aan de rand van Haaksbergen ontstond een conflict omtrent het kappen van bomen.  Er was onduidelijkheid over een eventuele vergunning of geen vergunning. Partijen doorverwezen naar de gemeente. 

 

Zaterdag 19 november
Bij een restaurant aan de Scholtenhagenweg werd een klant lastig. Hij had te veel gedronken en werd verzocht het restaurant te verlaten. Hij vertrok, maar pas nadat hij de jassen van de garderobe op de grond had gegooid. Ook moesten  gestalde fietsen bij een voetbalvereniging het ontgelden.  Vervolgens begon de man buiten te vechten. Op een later tijdstip zijn er aangiftes opgenomen.  De man wilde niet luisteren naar de toegesnelde politieagenten. Toen het stroomstootwapen werd getrokken liet de man zich toch boeien. Tijdens het vervoerd naar Borne bleef de man vervelend en beledigend. Het gedrag werd beloond met diverse processen verbaal en een nacht in de cel. De 35 jarige man had geen vaste woon of verblijfplaats. 

In de vooravond kwamen weer klachten over vuurwerk afstekende jeugd op de GAP.  Ter plaatse wisten de aanwezige jeugd van de prins geen kwaad. Namen werden genoteerd en de jeugd werd weggestuurd. 

 

Zondag 20 november
Rond 00.30 uur troffen wij een personenauto aan, rijdend op de Knoefweg, in een geslotenverklaring voor motorvoertuigen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal. 

Rond 02.30 uur werd een jongeman van 19 jaar aangetroffen op de Olthuisweg. Hij was dermate dronken dat hij niet meer kon fietsen en lopen. Met de gewaarschuwde ambulance de jongeman uit Rietmolen naar huis gebracht en aan zijn ouders overgedragen. 

Net voor de middag werd de politie gestuurd naar een aanrijding tussen een auto en een fietser. De fietser liep daarbij een blessure aan de knie op. Volgens getuigen stond d automobilist stil op de Mr. Eenhuisstraat voor de kruising met de Blankenburg en de Blankenburgerstraat. Na stilstand trok hij op en zag daarbij de voor hem van rechts komende fietser over het hoofd.  Dit is een veel voorkomend ongeval daar. 

 

Maandag 21 november
In de ochtend werd er aangifte gedaan van een inbraak in een bedrijf aan de Rietmolenweg. De buit is veel geld en gereedschap. Op beelden staan 4 personen met bivakmutsen. 

Diefstal fiets Dr. Prinsstraat. 

Op de Haagwinde liepen twee stieren los. Ze waren uit een nabijgelegen weiland gekomen. Het hekwerk stond open. Het is onbekend gebleven wie deze open heeft gezet. Met behulp van buurtbewoners werden de stieren weer in het weiland gedreven. De eigenaar is op de hoogte gebracht. 

 

Dinsdag 22 november
’s Avonds raakte een automobilist  in de bocht, tussen de Holthuizerstaat en de Voortsweg de macht over het stuur kwijt, botste hierdoor tegen een lichtmast, sloeg over de kop en kwam bij de  Voortsweg tot stilstand. Betrokkene kwam zelfstandig uit zijn voertuig. De bestuurder werd onderzocht door het personeel van de ambulance. Hij had geen letsel maar de auto was total-loss.

 

Woensdag 23 november
Op het busstation werd een jonge vrouw lastig gevallen door een man. Hij bleef haar maar lastig vallen. Tot twee andere mannen ingrepen en de man wegstuurden. De man stapte in de bus naar Enschede. Daar werd hij door de politie opgevangen en voorzien van een proces-verbaal. 

Een wandelaar uit Enschede  kon na het wandelen zijn geparkeerde auto niet terug vinden.  De auto zou ergens tussen Haaksbergen en Rekken staan. 

 

Donderdag 24 november
De auto van de Enschedese wandelaar werd aangetroffen aan de Oude Enschedeseweg. De wandelaar is met zijn auto herenigd. 

’s Avonds heeft de politie assistentie verleend bij een val van de fiets. De vrouw had een buil op haar hoofd maar was niet buiten kennis geweest. De vrouw werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. 

Later op de avond heeft de politie assistentie verleende bij een reanimatie aan de Molenstraat. Ook de brandweer heeft geholpen bij het verplaatsen van het slachtoffer. De man is met hartslag vervoerd naar het ziekenhuis. 

Bron: Politie Haaksbergen