14:27 Haaksbergen - aangepast om 14:27

Politieberichten Haaksbergen week 46/47

Vrijdag 17 november
03.20 uur. Melding Geluidsoverlast. Ter plaatse hoorden wij dat in de achtertuin van een woning aan de DS van Kriekenstraat een geluidsbox aan stond . Muziek van Susan en Freek stond op zijn hardst. Na aanbellen sprak de bewoonster ons via het raam van de eerste verdieping aan. Wij werden direct uitgescholden voor van alles en nog wat. Wij hebben haar verzocht naar beneden te lopen en de muziek in de achtertuin uit te zetten. Dat beloofde zij te doen. Na een tijdje wachten zijn wij over de schutting geklommen en hebben de muziek uitgezet. De bewoonster een verbaal ter zake burengerucht aangezegd. Haar gewaarschuwd dat we de volgende keer de geluidsbox mee zullen nemen.

17.17 uur. Melding ernstig verkeersongeval. De bestuurster van een fiets was door een graafmachine overreden. Toen de politie ter plaatse kwam waren omstanders al bezig met reanimeren. De reanimatie mocht niet meer baten. De 83 jarige vrouw overleed ter plaatse. Het ongeluk vond plaats op de hoek Molenstraat en de Zeedijk. Er wordt een onderzoek ingesteld in samenwerking met de Forensische Opsporing.

Zaterdag 18 november
00.15 uur. Verdachte situatie en mogelijk brand. Een voorbijganger ziet rond dit tijdstip iemand met een zaklantaren door een bedrijfsgebouw aan de Parallelweg lopen. Ook was er veel rook. Toen wij ter plaatse waren bleek het te gaan om een groep jongeren die met toestemming een video aan het maken waren.

Zondag 19 november
12.15 uur. Assistentie buschauffeur. In eerste instantie was de melding onwel wording. Ter plaatse bleek dat een passagier dermate veel alcohol had genuttigd dat hij met moeite wakker te krijgen was. De man is door het personeel van de ambulance nagekeken en die kwamen tot dezelfde conclusie. De man is van diverse processen verbaal voorzien waarna hij zijn weg lopend kon vervolgen naar Rietmolen.

Maandag 20 november
09.55 uur. Ongeval Letsel. De bestuurder van een personenauto stond stil op de Goorsestraat, binnen bebouwde kom,  om zijn oprit op te rijden. Daarachter naderde een bestuurder van een personenauto die dat te laat in de gaten had. Hij reed tegen de achterzijde van de voorgesorteerde auto. Hij werd door het personeel van de ambulance nagekeken maar kon zijn weg later vervolgen. De auto’s werden afgesleept.

11.15 uur. Aantreffen gestolen scooter. Op de Bouwmeester weg een zwarte Benzou scooter aangetroffen. Toen het kenteken werd nagetrokken bleek dat deze scooter op 7 juni hier in Haaksbergen gestolen was. In overleg met de hulpofficier van Justitie werd de scooter teruggegeven aan de eigenaar.

12.25 uur. Verkeersongeval. Een bestuurder van een personenauto stond door de noodzaak van het verkeer geboden stil op de Eibergsestraat, nabij de Zeedijk. Een andere bestuurder van een personenauto had dit te laat in de gaten en knalde er achterop.

Dinsdag 21 november
Even een waarschuwing tussendoor; de aan de deur pannenverkopers en de gereedschap verkopers zijn weer actief in de regio. Denk goed na voor u met hen in zee gaat. Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. We hebben weer enkele meldingen gehad, waar bij de kopers achteraf spijt hadden.

Woensdag 22 november
17.00 uur. Aanrijding tussen twee auto’s. Vanaf de parkeerplaats van Wawollie aan de Albert Cuijplaan reed de bestuurder van een personenauto de Albert Cuijplaan op. Een bestuurder van een personenauto reed over de Albert Cuijplaan en kon een aanrijding niet voorkomen. Het bleef uitsluitend bij materiele schade.

17.30 uur. Kop/staartaanrijding. De bestuurder van een personenauto reed over de Altsteedseweg. Het schemerde en door onduidelijke reden reed zij achterop een langzaam rijdend landbouwvoertuig. De personenauto moest worden afgesleept. Iedereen kwam met de schrik vrij.

Donderdag 23 november
00.50 uur. Controle voertuig. Op de Scholtenhagenweg reed een Audi Q7. Bij controle van het voertuig bleek dat de ten naam gestelde gesignaleerd stond. De bestuurster bleek ook de eigenaar van de auto te zijn. Zij had zich moeten melden voor het afstaan van DNA. Ze werd overgebracht naar Borne. Daar werd haar DNA afgenomen.

Bron: Politie Haaksbergen