09:42 Haaksbergen - aangepast om 09:42

Politieberichten Haaksbergen week 46/47

Zaterdag 14 november 2020
Werd er aan de Monninkskap gecollecteerd door twee personen namens het Rode Kruis. Deze personen stelden volgens de melder vreemde vragen over het coronavirus. Hierop  belde zij de politie. Er werd gezocht in de omgeving maar beide personen werden niet meer aangetroffen.

Zondag 15 november 2020
Werd er melding gedaan dat in het bos tussen de Morsinkhof en de Molenbeltenweg een brandje was geweest. En tevens had de jeugd veel troep achtergelaten.
De politie zal deze locatie de komende tijd extra in de gaten houden.

Maandag 16 november 2020
Meerdere bewoners in het buitengebied van Haaksbergen hebben een briefje ontvangen waarin een persoon die slechts een telefoonnummer opgaf een woning in het buitengebied zocht om voor onbepaalde tijd te huren. Mogelijk is hier sprake van oplichting of ondermijning.

Dinsdag 17 november 2020
Kreeg de politie de  melding van een vermoedelijk brand in het bos bij de begraafplaats aan de Waarveldweg. Ter plaatse bleek er een vuur te zijn, dat bestond uit verbrand tuin- en snoeiafval. Vlammen kwamen wel tot twee meter hoog. Er was helemaal niemand bij aanwezig. Na 10 minuten kwam een persoon aangelopen, die de mededeling deed dat hij snoeiafval verbrandde namens de begraafplaats. En dat hij even koffie was drinken. Door de brandweer werd het vuur geblust. De bevelvoerder van de brandweer deelde mede, dat ondanks het natte weer, de naaldbomen makkelijk vlam konden vatten en zo een bosbrand hadden kunnen veroorzaken. Een proces-verbaal werd opgemaakt tegen de 75 jarige uit Haaksbergen die het vuur had aangestoken.

Woensdag 18 november 2020
Werd er melding gedaan van vermissing van een 17 jarig meisje uit Haaksbergen.
Na onderzoek werd zij door de politie aangetroffen in Rotterdam waarna zij werd overgedragen aan de hulpverlening.

Kreeg de politie melding van geluidsoverlast aan de Prins Bernhardstraat. Na aanbellen werd de politie beledigd door een 26 jarige man uit Rotterdam, die tevens de voordeur dichtgooide. Met een machtiging tot binnentreden ging de politie even later de woning in. De 26 jarige werd in zijn bed aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne

Donderdag 19 november 2020
Zag de politie in de nachtelijke uren op de Enschedesestraat een snorfiets staan. Daarbij stond een 31 jarige man uit Haaksbergen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol maar ontkende gereden te hebben. Wel kreeg hij een bekeuring voor het niet voeren van een kentekenplaat.

Vrijdag 20 november 2020
Een bewoonster van de Fazantstraat gooide afval weg in de container van haar tuin. Toen zij zich omdraaide, zag zij een man staan met een helm op. Deze draaide zich om en rende de tuin uit. De man was op een scooter. Na onderzoek bleek dat er niet was ingebroken of iets vernield was.

Stond er een vrachtauto in de brand aan de Deelweg. Bleek een vastgelopen rem de brand te hebben veroorzaakt. De bestuurder en bijrijder hadden een eerste bluspoging verricht met een poederblusser, waarbij ze poeder hebben ingeademd. De brand werd vervolgens geblust door de brandweer.

Bron: Politie Haaksbergen
Erik Teesink, Wijkagent