06 jan - 16:02 Haaksbergen - aangepast om 16:02

Politieberichten Haaksbergen week 52/01

Vrijdag 30 december 2022
Kreeg een 59 jarige inwoonster uit Haaksbergen een Whatsapp bericht op haar telefoon met de mededeling dat haar dochter de telefoon had verloren en dat zij nu een nieuw telefoonnummer had. De 59 jarige wist gelijk dat er sprake was van oplichting en deed aangifte bij de politie.

Vond er een reanimatie plaats aan De Noor, nadat een inwoonster uit Haaksbergen onwel was geworden. Deze werd met spoed in een ambulance overgebracht naar het MST te Enschede.

Zaterdag 31 december 2022
Kreeg de politie meerdere meldingen van vuurwerkoverlast en geluidsoverlast in de gemeente Haaksbergen. Door de politie werden jeugdigen aangesproken op hun gedrag.

Zondag 1 januari 2023
Werd een 81 jarige vrouw met een rollator op de Zeedijk aangereden door een fietser. Deze gaf aan dat hij de 81 jarige vrouw te laat gezien had door de donkere kleding die zij droeg. Beide partijen kwamen ten val en de 81 jarige vrouw werd door de fietser naar huis gebracht. Thuis had de 81 jarige vrouw toch veel last van de val en personeel van de ambulance heeft haar vervolgens nader onderzocht. Overbrenging naar het MST te Enschede voor nader onderzoek was niet noodzakelijk.

Brand in de voormalige dierenkliniek aan de Watermolenweg. Een omstander had even daarvoor vuurwerk gezien. Brand werd door de brandweer geblust. De brand laaide enkele uren later weer op en is door de brandweer uit Neede geblust.

Maandag 2 januari  2023
Deed een bewoner van de Spanbeddestraat melding dat zijn bovenraam openstond en tevens zag hij dat zijn hond mank liep. De bewoner dacht dat er iemand in zijn woning was geweest en vermoedde dat deze ook zijn hond had toegetakeld. De politie kon echter geen bijzonderheden ontdekken en gaf de verwarde bewoner het advies om hulp te zoeken bij de geestelijke gezondheidsdienst.

Dinsdag 3 januari 2023
Was de politie op drie verschillende locaties in de gemeente Haaksbergen druk met personen die verward gedrag vertoonden.

Woensdag 4 januari 2023
Had een bewoonster van de Van Goghstraat patronen aangetroffen bij haar in de straat. Door de politie werd een onderzoek ingesteld. Bleken 8mm knalpatronen te zijn voor een alarm/gas pistool. Kennelijk waren deze tijdens Oud en Nieuw gebruikt.

Donderdag 5 januari 2023
Controleerde de politie in de nachtelijke uren op de Trompweg een 18 jarige automobilist uit Enschede. De 18 jarige bestuurder had bloeddoorlopen ogen en reageerde traag op vragen van de politie. Er werd een speekseltest afgenomen, die positief testte op cannabis. De 18 jarige bestuurder werd hierop aangehouden en overgebracht naar Goor voor een bloedproef.

Bron: Politie Haaksbergen