16:44 Haaksbergen - aangepast om 18:43

Politieberichten Haaksbergen week 52

Woensdag 23 december 2020
Drukte op het parkeerterrein van de Sterrebosstraat een 82 jarige man uit Haaksbergen het gaspedaal in, terwijl hij wilde remmen. Daarbij werd een betonblok en een mast met verkeersborden omver gereden.

Donderdag 24 december 2020
Vond er een insluiping plaats bij een woning aan de W.H. Jordaansingel. De 80 jarige bewoonster hoorde gestommel. En dacht dat dit haar thuisgekomen man was. Toen ze boven ging kijken, zag ze op de slaapkamer een jonge vrouw voor het nachtkastje zitten. Deze vrouw is vervolgens direct weggelopen. Signalement; jonge vrouw +/- 25 jaar oud, tenger postuur, lengte 1.60 a 1.65 mtr, licht getinte huidskleur. Kleding blauwe spijkerbroek en een lichtblauwe jas. Ze had een schoudertas bij zich en droeg een blauwkleurig mondkapje. Nog niet bekend wat deze vrouw had weggenomen.

Kreeg een 72 jarige een whatsapp-bericht dat zijn dochter een nieuw telefoonnummer had, omdat haar mobiele telefoon kapot was gegaan in de was. Enkele dagen later kreeg de 72 jarige het verzoek namens zijn “dochter” of hij geld wilde overmaken in verband met een betalingsachterstand. De 72 jarige had toen door dat er sprake was van fraude en deed melding bij de politie.

Was een 31 jarige jager aan de Oude Buurserdijk vergeten zijn kogelgeweer mee te nemen de auto in. Toen hij hier later achter kwam is de jager teruggereden. Echter het geweer wat in een foedraal zat was inmiddels al meegenomen door een onbekende.

Werd een elektrische fiets merk Batavus, type Isola weggenomen uit een schuur aan de Marijkestraat.

Vrijdag 25 december 2020
Kreeg de politie de melding dat aan de Jan Vermeerstraat een 27 jarige man uit Haaksbergen onder invloed van alcohol en drugs de straat op gerend zou zijn. Zorgkader van de 27 jarige ontfermde zich over hem.

Zaterdag 26 december 2020
Werd aan de Mozartstraat een 28 jarige man uit Haaksbergen aangehouden voor de mishandeling van zijn vriendin in Ambt Delden.

Zondag 27 december 2020
Door de harde wind verloor een 27 jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle op de Eibergsestraat de macht over het stuur. Kwam daardoor in de berm terecht en gleed van de weg af. Door een bergingsbedrijf werd de vrachtauto afgesleept.

Werden aan de Bosweg meerdere mountainbikers gebeten door een hond die ontsnapt was. De hond was inmiddels weer terecht en men zou de hond beter in de gaten houden.

Maandag 28 december 2020
Tijdens de doorzoeking van een auto aan de Mozartstraat werd drie stuks illegaal vuurwerk aangetroffen. De 28 jarige eigenaar zal zich hiervoor moeten verantwoorden bij de rechtbank.

Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen