19:16 Haaksbergen - aangepast om 19:16

Politieberichten Haaksbergen week 53/01

Dinsdag 29 december 2020
Werd er melding gedaan van drugsafval aan de Wennewickeweg. Na onderzoek bleek het te gaan om een paar opgeslagen lege blauwe vaten van een aldaar gelegen boerderij.

Woensdag 30 december 2020
Vond er een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt aan de Stationsstraat. De 29 jarige winkeldievegge verklaarde Corona te hebben en zal op een later tijdstip worden gehoord over de winkeldiefstal.

Zag een 30 jarige fietser uit Enschede een hond over het hoofd op de Bosweg. Met onbekend gebleven letsel werd hij vervoerd naar het MST.

Donderdag 31 december 2020
Kreeg de politie meerdere meldingen in verband met overlast van vuurwerk en carbidschieten.

Vrijdag 1 januari 2021
Vond er een conflict plaats aan de Blankenburgerstraat. Een ex-vriendje vond het nodig om hard door de straat te rijden en op ramen en deuren te bonken. Door de politie werd de 23 jarige man weggestuurd en begeleid naar zijn woonadres in Enschede

Zaterdag 2 januari 2021
Kreeg de politie de melding van de vermissing van een 11 jarige jongen uit Rotterdam. Terwijl zijn moeder op het paard zat, nam de 11 jarige met zijn mountainbike de trailroute ter hoogte van de Assinkweg. Uiteindelijk werd de 11 jarige 10 kilometer verderop aan het einde van de route in Buurse aangetroffen.

Zondag 3 januari 2021
Bleek dat op een parkeerplaats van de voetbalvereniging Bon Boys een lantaarnpaal en twee vuilnisbakken vernield waren.

Werd aan de Stiegert een 60 jarige man aangehouden als verdacht van het bedreigen van zijn vriendin met een jachtgeweer. De 60 jarige werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne.
De wapens die de 60 jarige legaal als verlofhouder mocht hebben, werden door de politie in beslag genomen.

Maandag 4 januari 2021
Een 56 jarige bestuurder uit Enschede wilde op de N18 een vrachtauto inhalen. Daarbij kwam hij met zijn auto in de berm terecht en verloor hierdoor de macht over het stuur. Zijn auto sloeg over de kop en kwam 200m verderop in een weiland tot stilstand. De 56 jarige liep daarbij geen letsel op. De auto werd geborgen door een bergingsbedrijf.

Werd er aangifte gedaan van vernieling van een auto aan De Braak. De voorzijde van een Peugeot was bekrast.

Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen