09:54 Haaksbergen - aangepast om 09:54

Politieberichten week 19

Donderdag 7 mei 2020
Kreeg de politie in de nachtelijke uren de melding van een harde knal aan de Enschedesestraat.  Ter hoogte van het tankstation waren remsporen op het wegdek te zien en werden sporen aangetroffen in de berm. Ook bleek een lantaarnpaal beschadigd te zijn. Oorzaak van de aanrijding was waarschijnlijk een duif die 15 meter verderop lag. Het voertuig wat betrokken was bij de aanrijding was inmiddels al verdwenen.

Op basis van klachten uit de omgeving is er een snelheidscontrole uitgevoerd met een lasergun op de Oldenkotsedijk. In totaal werden 20 voertuigen gecontroleerd, waarbij 3 waarschuwingen gegeven werden en 1 bekeuring voor een snelheid van 91 km/h.

Reed de politie op de N18 toen zij drie paarden los over de Ebbertsweg zagen lopen. Met behulp van een buurtbewoner werden de paarden in een wei gedreven.
In deze wei stond al een paard, naar later bleek een hengst. Eén van de drie merries werd gelijk besprongen door deze hengst. De buurtbewoner zou dit naar de eigenaar terugkoppelen.

 

Vrijdag 8 mei 2020
Aan de Zieneschstraat werden bij graafwerkzaamheden een gasleiding geraakt. Bleek een hoofdleiding lek te zijn maar met minimale uitstroom.
Brandweer ging samen met het energiebedrijf Enexis affakkelen.

Kreeg de politie de melding dat aan de Van Galenstraat een bedrijf bezig was geweest om dakpannen te vervangen. Nu zat er een kraaiennest en konden de kraaien niet meer bij de jongen. De melder had het dakdekkersbedrijf gebeld en de woningbouwvereniging. Die deden er niets mee en de dierenbescherming verwees door naar de politie. Melder vond het triest om te zien dat de kraaien om de zoveel minuten kwamen aanvliegen en je de jongen hoorde piepen. De brandweer werd erbij gehaald en het kraaiennest werd verplaatst.

Vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto aan de Hasseltweg. Volgens de fietser moest hij zich afweren om niet in de sloot geduwd te worden. Volgens de autobestuurder sloeg de fietser op de achterkant van zijn auto. Een horloge raakte beschadigd en men zou de verzekeringsmaatschappij in kennis te stellen om de schade af te handelen.

Kreeg de politie de melding dat een kogel was gevonden op een voetbalveld aan de Scholtenhagenweg. Bleek een 9mm losse flodder te zijn.

Werd op de Eibergesestraat omstreeks half drie een 64 jarige vrouw op haar fiets aangereden. Zij fietste op het fietspad op de Assinkweg in Haaksbergen, thv het oude danspaleis. Er sloeg een auto rechtsaf en reed haar aan. Ze viel op de grond. vervolgens stapte de bestuurder, een oudere man, van een donkerblauwe/groene auto uit en vroeg of het ging. Mevrouw was erg geschrokken en dacht dat het allemaal wel mee viel. Kenteken werd niet genoteerd of andere gegevens. Mevrouw is vervolgens toch naar het ziekenhuis gegaan en blijkt de aanhechtingspees bij haar bovenbeen en bekkenbodem gedeeltelijk afgescheurd te hebben. Mevrouw zou graag contact willen met de veroorzaker. Bestuurder was in de 70 en zou rechtsvoor schade aan de auto hebben.

 

Zaterdag 9 mei 2020
Werd er drugs aangetroffen in een auto aan de Goorsestraat. De 19 jarige bestuurder en 19 jarige bijrijder uit Haaksbergen werden aangehouden en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

 

Zondag 10 mei 2020
Werden er twee autobanden in brand gestoken op het viaduct van de N18 aan de Geukerdijk. Door de brandweer werd het brandje geblust.

Vond er een gezamenlijke actie met de BOA’s plaats. In Haaksbergen 2x bekeuring hond niet aangelijnd in het natuurgebied, 2x bekeuring mountainbiker buiten de routes, waarschuwingen voor meerdere overtredingen. Tevens werden twee motorcrossers een bekeuring toegezegd, die eerder gesignaleerd waren in het natuurgebied.

Maandag 11 mei 2020
Werd er aangifte gedaan van diefstal van twee aanhangwagens aan de Mr. Eenhuisstraat en Margrietstraat.

Werd er aangifte gedaan van bankfraude. Men werd telefonisch benaderd door een persoon die zich voor deed als een bankmedewerker van de Rabobank. Er werd medegedeeld dat ze 10.000 euro moesten overboeken naar een ING rekening. Dit in verband met Corona. Als dat niet gedaan werd, dan bestond de mogelijkheid dat het bedrag niet verzekerd was en dat de kans bestond dat het geld van de rekening werd geschreven. Aangever was totaal overdonderd en heeft vervolgens 10.000 euro overgeschreven van zijn spaarrekening naar zijn lopende rekening. Vervolgens moest hij dat bedrag overmaken naar een ander rekeningnummer wat gedaan werd. Na contact met de bank kon het geld alsnog veiliggesteld worden.