09:08 Haaksbergen - aangepast om 09:08

Politieberichten week 20

Woensdag 13 mei 2020
Werd er melding gedaan dat een ruit was vernield bij een school aan de Bartokstraat.

Werd door een wandelaar in het bos aan de Steenhaarweg thv van de Galgenslagweg een tak aangetroffen met daarin spijkers. Vermoedelijk heeft de dader een hekel aan honden of mountainbikers.

Donderdag 14 mei 2020
Deed men melding bij de politiepost dat men via Whatsapp benaderd was door een telefoonnummer. Dit telefoonnummer deed zich voor als de dochter van de meldster en men vroeg of  zij een drietal betalingen kon verwerken voor de dochter om verhoging te voorkomen. Meldster heeft hier gelukkig niet op gereageerd en heeft ook geen geld overgemaakt.

Vrijdag 15 mei 2020
Kreeg de politie de melding dat iemand twee inbrekers had overlopen aan de Hengelosestraat. Door de politie werd een zoektocht gestart. Inbrekers werden niet aangetroffen en werd er ook geen braakschade aangetroffen bij de woning.

Zaterdag 16 mei 2020
Zag de politie in de nachtelijke uren een fiets in het onverharde deel van de Waarveldweg in het Buurserzand staan. Er kwam een 31 jarige man uit Enschede uit het bos naar de fiets lopen. Had twee plastic zakken met grond uit het bos gehaald en in zijn fietstassen gestopt. Deze bosgrond had hij naar eigen zeggen nodig om paddenstoelen te kweken. In zijn fietstas zat een frisdrankfles gevuld met geel/bruin water. Dit was volgens hem water uit de Buurserbeek dat hij als drinkwater gebruikte. De politie heeft hem gewaarschuwd om dit in het vervolg niet meer te doen.

Zag de politie op de Alsteedsweg dat de bestuurder van een auto een paar keer over de middenlijn reed. De bestuurder, een 21 jarige man uit Haaksbergen,  moest een alcoholtest ondergaan. Resultaat ademanalyse 175 ug/l. Rijverbod van 2 uur opgelegd. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Werd op de Meijersgaardenweg een 21 jarige man uit Enschede bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Kreeg de politie de melding dat iemand onwel was op het grasveld bij sporthal De Els. Bleek dat een 21 jarige man uit Hengelo zwaar onder invloed was van drugs. Hij werd vervolgens opgehaald door zijn moeder.

Raakte een 73 jarige man uit Zenderen met zijn quad gewond op de crossbaan aan de Binnenveldweg. Met onbekend gebleven letsel werd hij vervoerd naar het MST te Enschede.

Vond er een vechtpartij plaats met zeven personen aan de Kroonprins. Het ging om niet betaald loon dat men nog tegoed had. Degene die dit nog moest betalen, was bij de komst van de politie al vertrokken.

Zondag 17 mei 2020
Was een duo met een brommobiel onderweg van Groningen naar Limburg na een bezoek aan hun kind. Op de terugweg raakten ze thv de N18 het spoor bijster en wilden ze voorkomen dat ze met het karretje verder de N18 opreden. Hierop wilden ze de berm doorsturen om op de ventweg te komen en raakten ze in de sloot. Men had zelf al wat geregeld om de brommobiel uit de sloot te krijgen.

Kreeg de politie de melding dat een drone met camera boven de wijk zou vliegen in Haaksbergen. De bestuurder van de drone hoorde thuis aan ’t Stiegert. Voor deze keer kreeg hij een waarschuwing van de politie. Mocht men in de toekomst weer gaan vliegen dan kan men een dure bekeuring verwachten. En kan de drone in beslag worden genomen.

Kreeg de politie de melding dat er ingebroken zou zijn in een woning aan de Ds van Kriekenstraat. De politie constateerde een grote bende in deze woning. Bleek niet dat er was ingebroken, maar dat onbekenden de woning kennelijk gebruiken om te overnachten. De woningbouwvereniging werd door de politie in kennis gesteld.

Viel een 74 jarige vrouw uit Velden op de Watermolenweg van haar fiets. Met onbekend gebleven letsel werd zij vervoerd naar het MST te Enschede.

Maandag 18 mei 2020
Werd er een aangifte opgenomen van fraude. Een 41 jarige bewoonster uit Haaksbergen kreeg een nep-sms van de belastingdienst om een betaling te verrichten. Waarna ze 615 euro overmaakte.