13:33 Haaksbergen - aangepast om 13:33

Politieberichten week 40

Op woensdag 2 oktober werd een oplader gestolen in een winkel aan de Molenstraat. Na het bekijken van de camerabeelden weet de politie vermoedelijk wie de dader is. En een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Op vrijdag 4 oktober hield de politie in de Jhr von Heydenstraat een 27 jarige man uit Haaksbergen aan, die nog een gevangenisstraf van 190 dagen had openstaan. De 27 jarige probeerde er nog vandoor te gaan, maar na het dreigen met pepperspray werkte de 27 jarige alsnog mee. Handboeien werden hem omgedaan en de 27 jarige werd ingesloten in het arrestantencomplex te Borne. Van daaruit werd hij overgebracht naar een huis van bewaring. .

Op zaterdag 5 oktober in de nachtelijke uren controleerde de politie op de oude N18 een snorfietser. De 25 jarige bestuurder uit Rotterdam bleek teveel alcohol genuttigd te hebben en blies 375 ug/l. Zijn rijbewijs is hij voor een maand kwijt en tevens krijgt hij een dagvaarding om zich te verantwoorden bij de politierechter.

Op zaterdag 5 oktober omstreeks 22.00 uur vond er een alcoholcontrole plaats op de Goorsweg. Een 50 jarige man uit Haaksbergen blies 285 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Op zaterdag 5 oktober werd een 14 jarige jongedame uit Haaksbergen betrapt bij een diefstal in een supermarkt aan de Jhr von Heydenstraat. De 14 jarige had namelijk twee flessen wijn gestolen. Het betrof een minderjarige, die nog niet eerder in aanraking was geweest met de politie. Daarom werd zij niet ingesloten in het arrestantencomplex te Borne maar vond er een reprimandegesprek plaats in de politiepost te Haaksbergen. Daarbij was haar moeder aanwezig. Verder kreeg de 14 jarige een winkelverbod van een jaar.

 

Erik Teesink
Wijkagent Haaksbergen (Buurse, De Veldmaat, Stepelo)
Politie  | Oost-Nederland| Twente | Haaksbergen