08:42 Haaksbergen - aangepast om 08:42

Politieberichten week Haaksbergen week: 13/14

VRIJDAG 1 april 2022
Kreeg de politie de melding dat er drie personen ruzie zouden hebben bij een woning aan de Spanbeddestraat. Een bewoner verklaarde dat een man en een vrouw aan zijn voordeur hadden staan bonken. En mogelijk hadden zij ook een steen tegen zijn ruit gegooid. De bewoner wist niet wie deze personen waren. Door de politie werd in de omgeving uitgekeken, echter niemand meer aangetroffen. Later op de avond kreeg de politie nog twee keer melding van geluidsoverlast veroorzaakt door dezelfde bewoner.

ZATERDAG 2 april 2022
Kreeg de politie de melding dat omstreeks 15:00 uur drie donker getinte mannen voor de deur stonden bij een woning aan de J.A. Middelhuisstraat. Ook hoorde men iemand lopen over het grind en is de bewoonster gaan kijken wie er voor de deur stond. De bewoonster hoorde dat de mannen tegen elkaar aan het praten waren in een vreemde taal. De mannen zagen de bewoonster in de woonkamer en seinde dat ze moest komen om de deur te openen. De bewoonster heeft toen snel gebeld, waarop de mannen zijn weggelopen. Later bleek dat er verschillende goederen waren weggenomen uit de woning. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Op de rotonde van de Albert Cuyplaan was een fietser gevallen. Toen de politie ter plaatse kwam, zat deze persoon reeds in de ambulance. En was de aanwezigheid van de politie niet meer nodig.

Zag de politie op de Industriestraat een automobilist slingeren over de weg. De 54 jarige bestuurster kreeg een stopteken. Bleek dat zij met dubbele tong sprak en onder invloed was van alcohol. Aan de politiepost werd een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat de 54 jarige teveel alcohol had genuttigd.

ZONDAG 3 april 2022
Kreeg de politie een melding dat er zak zou liggen in de vorm van een mens op de Broekheurnerweg. Meldster was bang dat er een mens onder lag en durfde niet te kijken. Ter plaatse bleek het een stuk landbouwplastic te zijn.

MAANDAG 4 april 2022
Bleek dat een aanhanger door zijn as was gezakt op de N18 van Neede richting Haaksbergen.
Ter plaatse werd een aanhanger aangetroffen, welke aan zijn rechterachterzijde door de as was gezakt. Hierdoor was het wiel gaan smeulen, welke de bestuurder met een brandblusser heeft gedoofd. De aanhanger werd door een bergingsbedrijf geborgen.

Omstreeks 10.00 uur werd een grijze elektrische fiets, merk Gazelle, type Orange bij Theater De Kappen, aan de Blankenburgerstraat gestald en dan onder het afdak van de bibliotheek. Omstreeks 12.00 uur zag de 77 jarige eigenaresse tot haar schrik, dat haar fiets er niet meer stond en was weggenomen.

Werd er melding gedaan dat in de nachtelijke uren een tuinhuisje was opengebroken met een koevoet aan de Spoelsterstraat. Zover men kan zien is er niets weggenomen.

DINSDAG 5 april 2022
Melding van geluidsoverlast op de Braak om 01.45 uur

WOENSDAG 6 april 2022

‘s Avonds kregen wij het verzoek te rijden naar de N18 aldaar zou melder staan met haar paardentrailer en het paard zou zichzelf hebben bevrijdt. Paard is vervolgens met twee benen over het tussenschot gekomen en werd hierdoor wild en onrustig. Paardentrailer is door ons begeleid naar de  woning van de melder en daar is  het paard uit zijn benaderde positie bevrijd.

Op donderdag 7 april deed een dertien jarige jongen samen met zijn moeder aangifte van mishandeling. De jongen was in een verkeersconflict gekomen met een mountainbiker op de kruising Blankenburg, Blankenburgerstraat en de Mr. Eenhuisstraat . De mountainbiker gaf uiteindelijk de jongeman een kopstoot. En sloeg hem later nog eens met zijn pet. Dit gebeurde op woensdag omstreeks 19.50 uur – 20.10 uur. De mountainbiker was in blauw en lichtblauwe kleding gekleed. Wij zijn bezig camerabeelden in de omgeving te onderzoeken. Ook willen wij graag in contact komen met getuigen.

DONDERDAG 7 april  2022
Wederom een diefstal van een elektrische fiets. Nu  bij de Albert Heijn aan de Spoorstraat.

In de middag was er een melding van een schoorsteenbrand aan de Oude Enschedeseweg. Toen de brandweer ter plaatse was had de bewoner de brand al zelf geblust. De brandweer controleerde het een en ander.

Bron: Politie Haaksbergen