09:00 Haaksbergen - aangepast om 16:51

Prentenboek ‘Een huis voor Harry’ komt tot leven in Kulturhus Haaksbergen

Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 komt het Prentenboek van het Jaar ‘Een huis voor Harry’ `van Leo Timmers tot leven met Ingrid Schulten (docente Muziek op Schoot). Ingrid Schulten heeft een interactieve vertelactiviteit ontwikkeld met muziek rond het thema van dit boek.

De vertelactiviteit is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2019. Poes Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veel veiliger. Tot Vera hem vraagt of hij tikkertje wil spelen. Dat wil Harry wel, met alle gevolgen van dien …..

De meeste kinderen zijn gek op muziek. Dat zie je aan hun reacties. Dat komt mooi uit, want muziek draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Samen met papa, mama, opa, oma of een andere volwassene beleven de kinderen een ontspannen én actief muzikaal uurtje.

De activiteit vindt plaats in het Kulturhus Haaksbergen en begint om 10.00 uur. De entree is gratis, maar men dient zich wel aan te melden i.v.m. een beperkt aantal vrije plaatsen, via een link die op de website van de bibliotheek te vinden is (www.bibliotheekhaaksbergen.nl). Aanmelden kan t/m donderdag 24 januari, zij ontvangen uiterlijk vrijdag een bevestiging. Er is plek voor maximaal 15 peuters en een begeleider.

Ook dit jaar wordt het Prentenboek van het Jaar ook voorgelezen, door de jeugdspecialist van de bibliotheek, Carry Bruggink. Zij leest het verhaal voor met behulp van een kamishibai (een klein vertelkastje).

Voorlezen is leuk en belangrijk. Kinderen die worden voorgelezen kennen gemiddeld 3500 woorden als ze naar de basisschool gaan. Dat is 2000 woorden meer dan kinderen die niet worden voorgelezen. Het voorgelezen kind heeft hier een leven lang profijt van.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt een ledenwerfactie gehouden voor peuters en kleuters. Nieuwe jonge leden ontvangen een klein presentje bij inschrijving (zolang de voorraad strekt).

De Nationale Voorleesdagen is een jaarlijkse campagne die eind januari wordt gehouden. Het richt zich op ouders van kinderen van nul tot zes jaar met als doel het voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn. De campagne duurt dit jaar t/m 2 februari.

————————————————————————————————————

Wat:                Interactieve vertelactiviteit met muziek

Waar:             Kulturhus Haaksbergen

Wanneer:        26 januari, 10:00 uur; bij voldoende aanmelding wordt de activiteit herhaald om 11:15 uur

Kosten:           geen

Aanmelden:     Uiterlijk donderdag 24 januari i.v.m. beperkt aantal vrije plekken via de link die op de website van de bibliotheek te vinden is. Aanmelding wordt bevestigd op 25 januari.