25 sep - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 21:08

Primeur laadpaal met leenfiets bij Netto Tank Stepelo

HAAKSBERGEN  – Je auto opladen en ondertussen met een comfortabele leenfiets naar je afspraak. Het kan op de locatie Stepelo van Netto Tank en Perfect Carwash. ,,Ook wij zijn als brandstofleverancier bezig met de energietransitie”, geeft Rutger Hulshof van Hulshof Mobiliteitservice aan.

Met meerdere tankstations en wasstraten in het oosten van het land en over de grens, is ook brandstofleverancier Hulshof actief deelgenoot van de energietransitie. Op het terrein aan de Textielstraat 1 zijn drie laadpalen geïnstalleerd waar 5 elektrische auto’s tegelijk kunnen worden opgeladen. ,,Twee AC laadplekken voor 22 KW en 1 DC laadpaal voor 60 KW. Dat zijn op dit moment de meest gangbare laadstations voor elektrische auto’s”, legt Hulshof uit. De DC is een snelle lader, die in een kwartier tijd een bepaald type auto voor 180 kilometer oplaadt. De andere laders vergen wat meer tijd en daarvoor is de gratis bike-sharing interessant.” Wie zijn auto bij Hulshof  aan een van de laders koppelt, kan desgewenst een gratis leenfiets meenemen. ,,De bike-sharing is een extra service”, vervolgt Hulshof. ,,Je kunt tussendoor naar huis gaan of met de fiets naar een afspraak als je daarvoor hier in de buurt was. De wereld verandert. Ook voor ons als brandstofleverancier. We vinden het boeiend en zelfs leuk om ons in die energietransitie te verdiepen. Tegelijkertijd nemen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door op deze wijze bij te dragen aan de huidige ontwikkelingen.”

App downloaden

De fietsen staan uiteraard op slot en zijn te ontgrendelen met de app GoAbout, te downloaden op Google Play en in de App Store. ‘Netto Tank Electric’ heet het project en Hulshof geeft aan dat het aantal laadplekken kan worden opgeschaald dankzij voldoende capaciteit stroomvoorziening op deze locatie. ,,Dat kan lang niet overal en dat heeft weer te maken met de aanwezigheid van onze Carwash op deze plek. Ook  op onze locatie in Zutphen bij de woonboulevard open we deze week een Netto Tank Electric en de derde volgt in oktober aan de Zuiderval in Enschede. Bij voldoende gebruik, gaan we kijken of we dit concept verder moeten uitrollen.” De laadstations van Hulshof werken op alle landelijke geaccepteerde laadpassen. ,,Wie meer over deze service wil weten kan altijd ons kantoor hier aan de Textielstraat binnenlopen.”

Foto: Rutger Hulshof bij de  laadpaal.