18 nov - 15:48 Haaksbergen - aangepast om 15:48

Prinsenbal de Windbuul’n Buurse

BUURSE – Op 16 november was het zover Prins Martijn III en zijn Prinses Esther maakten plaats voor het nieuwe prinsenpaar van de Windbuul’n 2019-2020.
Rond 22.45 uur werd de rode buul door de aanzoekcommissie naar de dansvloer gebracht. Vol spanning stond het publiek te wachten op het nieuwe prinsenpaar. Alleen kwam er geen prinsenpaar uit de buul maar de adjudanten, Stijn Bruggert en Nick Dennenboom.
Het Prinsenpaar stond nog achter de tap en aan het schap, Marco Winkelman en Yvonne Wijlens.
Samen met hun adjudanten gaan ze dit carnavalsjaar door als Prins Alexander en Prinses Maxima met hun adjudanten Schap en Tap.
Prins Alexander is de uitbater van de residentie, Eetcafe en zalencentrum Winkelman, van c.v. De Windbuul’n. Het carnaval zit hem in het bloed want zijn opa was prins in 1966 en mede oprichter van de Windbuul’n. Ook zijn vader was prins in 1982. Daarbij is hij ook actief bij de verlichte optocht. Naast de carnaval is hij ook vrijwilliger bij school en volksfeest Buurse en sport hij graag.
Zijn Prinses Maxima werkt in het dagelijks leven als medisch secretaresse in het MST. Zij heeft van jongs af aan ook al kennis gemaakt met de carnaval. Zo heeft ze al mee gedaan aan de playbackshow, is ze dansmarietje geweest en zijn haar ouders al eens prins en prinses geweest. Haar vader in 1979 en haar moeder in 1995. Het afgelopen jaar heeft ze het van heel dichtbij mogen meemaken. Namelijk via haar man, Martijn Wijlens, die afgelopen jaar doorging als prins Martijn III.
Prins Alexander en Prinses Maxima gaan dit carnavalsjaar door met hun motto:
Jullie bunt ommeunig de klos, met ons geet ’t carnaval pas echt good los!