10:07 Haaksbergen - aangepast om 10:09

Programma Week van de Ontmoeting

28 september tot en met 7 oktober

Volgende week is in Haaksbergen de Week van de Ontmoeting. Verschillende organisaties en vrijwilligers organiseren leuke activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen én bestaande contacten kunnen versterken. Van woensdag 28 september tot en met vrijdag 7 oktober zijn er verschillende activiteiten. Het programma kunt u hieronder vinden. U komt toch ook?

• Op woensdag 28 september staan de organisaties gezamenlijk, van 9.00 uur tot 12.30 uur, op de weekmarkt. Hier vragen ze aandacht voor het bestaan van eenzaamheid, maar vertellen ook graag meer over de verschillende mogelijkheden om elkaar in Haaksbergen te ontmoeten.
• Maak kennis met ‘Bewegen op muziek’ op vrijdag 30 september. Vanaf 13.30 uur in De Kappen.
• Bij dansen ontmoet je andere mensen, het is gezellig, ontspannen en je voelt je lekkerder in je vel. De Buurtsportcoaches nodigen alleengaanden (vanaf 35 jaar) daarom uit voor een gezellige dansavond op zaterdag 1 oktober vanaf 20.30 uur bij Dansschool Dwars.
• Gaat u mee samen lunchen? Op dinsdag 4 oktober staat er een heerlijke lunch op het programma bij Grand Café Centraal. Deelname is gratis, maar er is wel beperkt plek. Daarom graag aanmelden bij buurtsportcoach Minke ten Bruggencate, via 06 – 4859 1794 of m.tenbruggencate@mediant.nl.
• Doe mee met de wandelbingo op dinsdag 4 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Ontmoet andere mensen, wandel vanaf De Watermölle door de prachtige omgeving van Haaksbergen en speel onderweg bingo. Kosten zijn 1 euro (inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers). Er is plek voor 12 deelnemers. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Minke ten Bruggencate, via 06 – 4859 1749 of m.tenbruggencate@mediant.nl.
• De speciale ‘Kom Erbij Maaltijd’ is op woensdag 5 oktober in Buurse. Ouderen zijn vanaf 10.00 uur van harte welkom bij de Trefkoel. Na het spelen van een spel of gezellig kletsen met andere aanwezigen, kan iedereen genieten van een gezonde en lekkere 3-gangen maaltijd, bereid door vrijwilligers. Kosten zijn 3 euro per persoon. Aanmelden kan bij Dini Woudenberg-Gaakink, via diniwoudenberg@hotmail.com of (053) 850 71 34.
• De protestantse kerk nodigt mensen uit bij de koffieochtend op woensdagochtend 5 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens de koffieochtend is er muziek en worden er wafels en kniepertjes gebakken. Op dezelfde ochtend heeft de katholieke kerk vanaf 9.30 uur een marktmis.
• Op donderdag 6 oktober is de Pancratiuskerk van 16.00 tot 18.30 uur open voor ontmoeting en een goed gesprek.
• Tot slot organiseert het Alzheimer Café Haaksbergen op vrijdag 7 oktober een gezellige middag met muzikale ondersteuning van Gert Ekkelboom. Een middag in De Kappen speciaal voor ouderen, mensen met dementie, mantelzorgers en anderen die daar behoefte aan hebben. Het programma start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur.