12:00 Haaksbergen - aangepast om 20:31

Rabobank Enschede-Haaksbergen start ‘Rabo ClubSupport’ 

HAAKSBERGEN – Rabobank Enschede-Haaksbergen zet zich in voor het behoud van Stichtingen en Verenigingen en is daarvoor deze week van start gegaan met de campagne  Rabo ClubSupport.  

Toekomstbestendigheid van club- en verenigingsleven in Nederland staat onder druk door coronacrisis.  Stichtingen en verenigingen in Enschede en Haaksbergen hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Vanaf 1september is Rabo ClubSupport (voorheen de Rabo Clubkas Campagne) van start gegaan. Stichtingen en verenigingen worden opgeroepen bestedingsdoelen onder de aandacht te brengen en daar stemmen voor te winnen. Die doelen moeten de club én de buurt sterker en beter maken.

,,Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen”, meldt Rabobank. ,,De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben weggevallen.”

Inschrijven

Stichtingen en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf 1 september tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en rond 6 november wordt de uitslag bekend gemaakt.

 Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabobank.nl/clubsupport.