21 jan - 09:14 Haaksbergen - aangepast om 09:14

Reclamebelasting voor evenementenpot

HAAKSBERGEN – Als het aan de Haaksbergse ondernemersvereniging (HOV) en de gemeente ligt, wordt in Haaksbergen nog dit voorjaar en zogeheten reclamebelasting ingevoerd. In totaal 100 ondernemers in het kernwinkelgebied gaan 450,- euro per jaar bijdragen.

Het kernwinkelgebied bestaat uit de Spoorstraat, Blankenburg, Markt en Molenstraat. Tijdens de jaarvergadering van de HOV bleek een breed draagvlak voor de invoering van een dergelijk ondernemersfonds te bestaan. Ondernemer Tim Kamphuis is verheugd dat er een voorziening in de maak is waarmee evenementen en activiteiten in het centrum kunnen worden bekostigd. ,,Na het wegstemmen van de BIZ hebben we geen evenementenpot meer in Haaksbergen. Die gaat er nu komen en dat is goed voor Haaksbergen.” Kamphuis was de laatste tijd met onder anderen Nick Slotman degene die de kar in het centrum trok. Activiteiten werden low budget georganiseerd en het vrat tijd van de paar ondernemers die zich daar sterk voor maakten. Volgens voorzitter Jan Paul Klein Poelhuis van de HOV kan dat niet de bedoeling van een ondernemersvereniging zijn. ,,De HOV is geen evenementenbureau, maar hoort zich bezig te houden met het scheppen van randvoorwaarden voor een goed ondernemersklimaat in Haaksbergen. Daar kwam men niet meer aan toe. De invoering van reclamebelasting voor een ondernemersfonds is daarom een goede stap, die uiteindelijk zal moeten resulteren in participatie van alle ondernemers in Haaksbergen die daarnaast lid van de HOV.” De gemeente laat weten de reclamebelasting in april te willen invoeren. De komende weken wordt het plan verder uitgewerkt om het zo snel mogelijk aan de raad voor te kunnen leggen.

Foto: De Spoorstraat is een van de winkelstraten die onder het ‘kernwinkelgebied’ valt en waar ondernemers een verplichte reclamebelasting gaan betalen.