03 aug - 11:52 Haaksbergen - aangepast om 11:53

Rekkenaren willen geld verdienen op televisie 

REKKEN – Het tv-programma ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland komt 10 augustus naar Rekken. Door deelname dingt het corsodorp mee naar de titel ‘Mooiste plaats in Gelderland’. Dat daarover onder Rekkenaren toch al geen twijfel bestond, laten ze die dag maar wat graag zien.  

Met het spelprogramma valt een mooi bedrag voor de gemeenschap te winnen. Rekkenaren moeten daarvoor op 10 augustus een aantal opdrachten uitvoeren. Sommige tijdens de live-uitzending om 18 uur, andere al eerder die dag. Een team van tien Rekkenaren van 15 tot 67 jaar zet dan ook zijn beste beentje voor.  Ze hoeven het echter niet alleen te doen. Heel het dorp helpt mee de taken zo goed mogelijk te vervullen. Inwoners, ondernemers en verenigingen dragen hun steentje bij. De tv-ploeg van Omroep Gelderland maakt de hele dag opnames in en rond het dorp. 

Een klein legertje van presentators, cameramensen en geluidstechnici strijkt ’s ochtends al neer op de Weaverskamp en in de basisschool. Om 18 uur begint de live-uitzending met het tellen van het publiek. Is het team erin geslaagd minimaal driehonderd mensen naar het grasveld aan de Lindevoort/Holterweg te krijgen om daar de opnames bij te wonen? Dan is de eerste € 300 voor de gemeenschap binnen. Verder kan het dorp geld winnen met een quiz, een stormbaan, een parade en de bouw van een origineel decorstuk. Welk thema het decor heeft en verdere eisen, hoort het team pas ’s ochtends, waarna als een razende gebouwd moet worden. Onderdeel van de tv-show is de ‘jacht’ op presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet. In totaal kunnen de Rekkenaren tijdens Zomer in Gelderland € 1500 verdienen. Met het geld hoopt de gemeenschap sfeerverlichting te financieren. Iedereen kan de uitzending gratis bijwonen. Die duurt ongeveer een uur. Belangstellenden moeten voor 18 uur aanwezig zijn. De tribune biedt plek aan 150 personen. De hele avond wordt het programma op TV Gelderland herhaald.