31 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:12

Rennen door winkels en bedrijven

HAAKSBERGEN –  Hardlopen door Haaksbergse winkel- en bedrijfspanden; het kan op vrijdagavond 8 maart tijdens de Urban Night Run van de Ronde Tafel. ,,En iedereen mag meedoen.”

Het gaat vooral om de ervaring, de beleving, legt Bas ter Hogt van de organiserende serviceclub uit. ,,Het is een recreatieve loop over 5 en 10 kilometer met start en finish op de Markt met onderweg passages door centrumwinkels en bedrijfspanden op ’t Varck.”

De Urban Night Run is een populair fenomeen dat doorgaans veel belangstelling trekt. ,,We hebben geen idee hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Maar we maken er een compleet loopfeest van met veel actie onderweg en een knallende after party op de Markt.”

Ze zaten al een tijdje op het idee van een Night Run te broeden en nu komt-ie er. Op 8 maart valt om 19.00 uur het startschot op de Markt van een compleet nieuw evenement in Haaksbergen. De Ronde Tafel ontplooit als serviceclub activiteiten voor het goede doel en zo krijgt ook de Urban Nigt Run een mooie, lokale, bestemming. ,,We hebben met de Night Run voor de Vereniging Aangepast Sporten gekozen”, meldt Bas ter Hogt namens de Haaksbergse tafelaars. De organisatie heeft inmiddels tal van bedrijven benaderd en de reacties zijn positief. ,,Niet elk bedrijf of winkel is geschikt om een stroom hardlopers door de hal te laten rennen. Sommige ondernemers zouden graag meedoen, maar stuiten op praktische problemen. De support is in ieder geval groot. Dat is mooi. We hebben dan ook al een mooi aantal toezeggingen.”

Onderweg is het parcours – deelnemers kunnen kiezen tussen 5 en 10 kilometer – verlicht en klinkt er muziek. De Night Run zorgt vrijdagavond 8 maart voor reuring in het dorp. ,,Het gaat een mooi en gezellig spektakel worden”, verzekert Bas ter Hogt. Voor inschrijven en info zie www.rt127.nl.   

Foto: Tafelaars Bas ter Hogt, Peter Verzijde en Dirk Michorius bij Blokker, een van de winkels in de Urban Night Run. Foto: Anita Oltwater