16:08 Haaksbergen - aangepast om 16:09

Renners HTFC gaan uitdaging aan tegen Alzheimer

HAAKSBERGEN – HTFC’ers gaan kilometers maken voor Alzheimer Nederland. Ze gaan 29 juni ’s morgens om 5 uur van start voor een lange toertocht waarmee ze geld inzamelen voor het goede doel. En ze hebben de lat hoog gelegd. 365 kilometer aan één stuk trappen om 35.000 euro binnen te halen.

Dat laatste moet lukken met een tussenstand van 19.488 euro op de geldmeter. En de doordouwers van de Haaksbergse toer- en fietsclub kennende gaan ze de 365 kilometer op de kilometerteller ook wel halen, al zou dat de laatste uren ook op het tandvlees zijn. ,,De route gaat langs de Overijsselse provinciegrens en kent drie pauzes. We gaan deze enorme uitdaging aan met een groep van 40 sportievelingen”, meldt de teamcaptain.

Speciale kleding
De voorbereiding vordert gestaag. De route is uitgestippeld, de speciale kleding voor deze tocht gepast en niet onbelangrijk, de renners hebben inmiddels ondanks het slechte weer de nodig kilometers in de benen. 

Doneren
Wie de ploeg wil steunen kan doneren op inactievooralzheimer.nl (zoek HTFC). Op die pagina staat ook een aantal teamleden vermeld.