30 jul - 11:27 Haaksbergen - aangepast om 11:27

Repaircafe van ’t Gilde heeft woensdag 7 augustus weer een zitting

HAAKSBERGEN – Op woensdag 7 augustus a.s. is er weer een zitting van het repair café Haaksbergen in de hobbywerkplaats van ’t Gilde aan de Industriestraat 51. Naast de gebruikelijke reparaties blijft de mogelijkheid om tuingereedschap te laten slijpen, te laten nakijken en/of te laten smeren. Inmiddels is de reparatiemogelijkheid in Haaksbergen een begrip geworden. Het blijft een prachtig sociaal gebeuren en bovendien draagt het repair café haar steentje bij om het milieu verder te beschermen. Op die eerste woensdag van de maand kan iedereen van 9.00 uur tot 12.00 uur spullen gratis laten repareren. Een gift is altijd welkom! Het gaat om lichte reparaties aan (elektrische) apparaten, fietsen, klein meubilair en speelgoed. , met andere woorden de reparatie moet normaliter binnen een uur geregeld zijn. Nog steeds worden weinig reparaties aan fietsen, klein meubilair en speelgoed uitgevoerd.  Schroom niet en laat de lichte reparaties in het repair café uitvoeren.

Heb je niet iets te repareren, kom dan gewoon een keer een kijkje nemen. Dat kan ook op de dinsdagen en de zaterdagmorgen in de hobby-werkplaats. Een kopje koffie/thee is altijd beschikbaar!

 

Hobby-werkplaats

Elke dinsdag van 9.00 tot 12.00  en van 13.00 tot 16.00 uur en elke zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur is de hobby-werkplaats geopend.  Iedere bezoeker kan er terecht om zelf te klussen, of een klus met de hulp van een vrijwilliger tot een goed einde te brengen. Naast de benodigde materialen (zelf meenemen) wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Het gaat om kleine klussen voor privé-doeleinden.

 

Klussendienst

De klussendienst verricht werkzaamheden in en om het huis. Mensen, die niet in staat zijn zelf het werk uit te voeren en daarnaast minderdraagkrachtig zijn, kunnen een beroep op de klussendienst doen. Hiervoor moet men een aanvraag bij de Noaberpoort indienen. De klussendienst beoordeelt of de klus voor uitvoering in aanmerking komt. Een geringe vergoeding wordt voor elke klus gevraagd. NB. De klussendienst heeft behoefte aan extra vrijwilligers, die kleine binnen- en buitenklussen willen uitvoeren!

 

Workshops/cursussen

’t Gilde heeft de afgelopen tijd meerdere workshops en cursussen in de hobby-werkplaats gegeven. Er blijkt veel belangstelling te zijn voor het bijwonen van een workshop bij ’t Gilde. Heb je ook interesse en wil je eigen inbreng hebben in wat je wil vervaardigen laat dat dan even weten door contact op te nemen met de secretaris van ’t Gilde secretaris@gildehaaksbergen.nl of bel  06-26790387.

 

Vrouwen

’t Gilde blijft de ambities bijstellen en zou graag meer vrouwen binnen de gelederen willen hebben. Is dit iets voor jou en heb je ook nog ideeën waarom je bij ’t Gilde vrijwilliger wil worden, meld je dan aan bij de secretaris van ’t Gilde secretaris@gildehaaksbergen.nl of bel  06-26790387.

 

Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van de stichting Gilde Haaksbergen op www.gildehaaksbergen.nl .”