16:33 Haaksbergen - aangepast om 16:33

Restaurant De Blanckenborgh Haaksbergen sluit haar deuren

HAAKSBERGEN – Een ster hebben ze nooit gehaald, maar wel een eervolle vermelding in de gezaghebbende Michelin-gids. Het doek valt nu echter voor restaurant Villa De Blanckenborgh in Haaksbergen. Medio deze maand al sluit het restaurant definitief de deuren. De huidige uitbater is naarstig op zoek naar een opvolger.
De statige villa aan de rand van het dorpshart van Haaksbergen dateert van eind negentiende eeuw en werd gebouwd in opdracht van textielbaron Jordaan. Gelegen in een mooi park, omzoomd met eeuwenoude bomen.
Nadat de burgemeester van Haaksbergen er had gewoond, werd het eind negentiger jaren een restaurant, dat in de loop der jaren een reputatie in culinaire kringen wist op te bouwen. De monumentale villa is eigendom van een groep Haaksbergse ondernemers.

Bestierd door gezin

Sinds het voorjaar van 2017 zwaait Eugène Alferink hier de scepter, samen met echtgenote Ursula en dochter Kimberley en haar vriend Brian, die chef-kok is. Maar per 1 september stopt het gezin ermee. Noodgedwongen, zo vertelt Eugène Alferink. “Vanwege gezondheidsredenen.”

Rustiger aan doen

Of de afgelopen coronaperiode daarin nog een rol speelde? “Dat was uiteraard een zware periode, maar intussen zijn we weer volop aan de slag. Wat echter inhoudt dat ik zestig tot zeventig uur per week werk. Terwijl ik juist te horen heb gekregen dat het omwille van mijn gezondheid verstandig zou zijn als ik het wat rustiger aan zou doen.” Waarop een zware beslissing volgde. “We hebben het erover gehad, maar Kimberley en Brian hebben geen ambitie het van ons over te nemen. Er rest dan geen andere keus.” Wat inhoudt dat medio deze maand het restaurant definitief sluit. Officieel pas per 1 september. “Maar omdat we ons personeel hun vakantiedagen moeten laten opnemen, zijn we voor onze gasten na 14 augustus gesloten.” Via een nieuwsbrief zijn de vaste gasten inmiddels ingeseind.

Nieuwe uitbater gezocht

De huidige uitbaters gaan nog wel helpen in de zoektocht naar een nieuwe exploitant. “Want Haaksbergen verdient het om een restaurant in dit segment te hebben. Sterker, eigenlijk mag dat simpelweg niet ontbreken.”
Bron: News United / RTV Oost
Foto: News United, Dennis Bakker / RTV Oost