21:56 Haaksbergen - aangepast om 22:09

Rigtersbier Speciaalbierfestival in dorpshart van Haaksbergen 

Nieuwe evenement op zaterdag 29 juli 

HAAKSBERGEN – Liefhebbers van speciaalbier kunnen zaterdag 29 juli hun hart ophalen in het centrum van Haaksbergen. Op het marktplein wordt een speciaalbierfestival gehouden. Bezoekers hebben keuze uit vijftig biersoorten. “Dit is een nieuw evenement in Haaksbergen. We verwachten veel belangstelling. Ook van toeristen, die momenteel in Haaksbergen op vakantie zijn”, zegt medeorganisator Maarten Nijhof van Rigtersbier uit Haaksbergen. Een speciaalbierfestival is er niet alleen voor fijnproevers onder de bierliefhebbers. Iedereen is uiteraard welkom op dit gezellige evenement. Bezoekers kunnen onder het genot van een speciaalbier ook luisteren naar muziek van The Ugly Twins. “Dat is onze huisband”, zegt Nijhof, die al de nodige ervaring heeft met speciaalbierfestivals. 

Rigtersbier organiseerde die meerdere jaren bij de toenmalige locatie in Buurse. Maar inmiddels is deze brouwerij naar Haaksbergen verhuisd. “Nu gaan we dus voor het eerst in het centrum van Haaksbergen een speciaalbierfestival organiseren. De markt wordt zaterdag 29 juli omgetoverd tot het grootste terras van Haaksbergen. Er is plek voor duizend bezoekers.” Acht brouwerijen zijn gestrikt om de speciaalbieren te tappen. Aan keuze geen gebrek. “Al met al zullen er zo’n vijftig biersoorten worden getapt.” Ook kunnen bezoekers een hapje eten. Daar zorgen de omliggende horeca-etablissementen voor. Aan kindervermaak is eveneens gedacht. Voor de kinderen is er een springkussen. “Daarnaast is er dus ook nog muziek van The Ugly Twins. Het idee voor dit festival komt uit de hoed van Herman Schiphorst van Platform Communicatie. Hij wil graag meer reuring in het centrum. Samen zijn we om tafel gegaan om dit plan uit te werken. Nu is het bijna zover: het eerste Rigtersbier Speciaalbierfestival in het centrum van Haaksbergen.” 

Het Rigtersbier Speciaalbierfestival zaterdag 29 juli is van 13 tot 21 uur. 

Bezoekers kopen een glas
De entree is gratis. Bezoekers kunnen online of aan de kassa een glas kopen, waarmee ze vervolgens bieren kunnen kiezen. Een glas met twee munten kost in de voorverkoop 9 euro. Munten kosten € 2,90 per stuk. Bezoekers mogen het glas mee naar huis nemen of inruilen voor een flesje speciaalbier. Bij proeven is de aankoop van het glas met twee munten verplicht.  Voorverkoop en meer info: www.rigtersbier.nl