10:37 Haaksbergen - aangepast om 12:41

Rijden voor Geluk wordt opgedragen aan Jeanette (57)

HAAKSBERGEN – Rijden voor Geluk en Wens Aambulance doen Haaksbergen weer aan. Zaterdag is er een braderie. Zondag gaan motoren en trikes samen met 10 voertuigen van Wens Ambulance op pad voor een toertocht over 50 kilometer.

Deze zevende editie is de afgelopen dagen in het teken komen te staan van een ‘lach en een traan’, meldt organisator Willem Schipper van Rijden voor Geluk. ,,De lach is voor alle mensen met een beperking of aandoening die op de vele motoren en trikes meerijden en voor de patiënten in de 10 Wens Ambulances. De dikke traan is voor Jeanette…”

De organisatie kreeg het trieste bericht dat Jeanette van den Berg in de nacht van zondag op maandag op 57-jarige leeftijd overleed. Schipper: ,,Ze was altijd van de partij bij Rijden voor Geluk en onze inzamel- en promotieacties, hoe ziek ook. Vorige week sprak ik haar nog en liet ze weten er in Haaksbergen hoe dan ook wederom bij te zijn. Maar het mag helaas niet zo zijn.”

Minuut stilte
En dus is besloten het evenement dit jaar aan Jeanette op te dragen. Zondag voor aanvang van de tocht wordt 1 minuut stilte in acht genomen en bevestigen alle ruim 300 deelnemers een zwart lint aan de linker spiegel. De stichting Wens Ambulance Oost heeft tot doel wensen van ernstig zieke en terminale patiënten in vervulling te laten gaan.

Braderie
Zaterdag is er van 10 tot 17 uur een grote braderie voor jong en oud bij de Haaksbergse Schutterij met een gratis kinderkermis en springkussens. Van 14 tot 16.30 kunnen kinderen en ouders achterop een trike meerijden dwars door het centrum van Haaksbergen.De toertocht gaat zondag om 12 uur van start van de par-keerplaats op het Scholtenhagen. Meer over de route www.rijdenvoorgeluk.nl.

Foto: Jeanette van den Berg vorig jaar bij Jack Ernste op de trike. De tocht van dit jaar wordt zondag aan haar opgedragen.